Boston Fed Başkanı'ndan faiz açıklaması

Boston Fed Başkanı'ndan faiz açıklaması

Boston Fed Başkanı Rosengren, ekonomik görünümdeki belirsizliğin azalmaması halinde Fed'in faiz artırımı yapmadan önce beklemesinin doğru olacağını söyledi

A+A-

Boston Fed Başkanı Eric Rosengren, ekonomik görünümdeki belirsizliğin azalmaması halinde Fed'in faiz artırımı yapmadan önce beklemesinin daha doğru olacağını söyledi. 

"Para politikası gelecek ekonomik verilere duyarlı olacak. Ancak görünüm cari durumundan iyileşmez ise para politikasında normalleşme için acele edilmemeli ve ekonomik verilerin iyileşmesi için beklenmeli" diye konuşan Rosengren, "Faiz artırmak konusunda telaş etmemeliyiz ve oldukça sabırlı olmak için alan var" dedi.

Petrol fiyatlarındaki düşüşe ve global hisse senedi endekslerinin daha oynak hale gelmesine, bunlara enflasyonist baskının yokluğuna ve geleceğe dönük ekonomik görünümü biraz belirsizleştiren global ters rüzgarlara dikkat çeken Rosengren, "Eğer bu şartlarda iyileşme sağlanmaz ise Fed'in fiyat ve istihdam hedeflerini başarma çabaları karmaşıklaşabilir, bu durum borçlanma maliyetlerini daha normal seviyelere yükseltmeye yönelik herhangi bir aciliyeti ortadan kaldırıyor" diye konuştu.

Rosengren bu yıl FOMC'nin oy verme hakkına sahip bir üyesi.

Rosengren konuşmasında ayrıca istihdam piyasasındaki ilerlemelerin farkında olduğunu, ancak bu ilerlemenin şu anda bir dizi gelişme ile gölgelendiğini belirterek, "Faiz artırımına daha kademeli yaklaşık ihracatı yavaşlatan global ters rüzgarlara ve birçok şirket için fon maliyeytelerini artıran finansal oynaklığa uygun bir yanıt olabilir" dedi.  

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.