Boston Fed'den piyasalara uyarı

Boston Fed'den piyasalara uyarı

Boston Fed Başkanı Eric Rosengren piyasaları uyardı

A+A-

Boston Fed Başkanı Eric Rosengren, yatırımcı ve işlemcilerin Fed'in gelecek birkaç yıllık süreçte kaç faiz artırımı yapabileceğini ciddi şekilde küçümsedikleri uyarısında bulundu.

"Fed'in faiz oranını ağır ağır artırmasının kesinlikle uygun olduğuna inanıyorum, ancak hali hazırda finansal vadeli piyasaların
yansıttıkları gibi ne olağan üstü sığ faiz politikasını haklı gösterecek kadar yüksek riskler görüyorum ne de görünüm kötümser" diye konuşan Rosengren, piyasaların şu anda 2018'e kadar 3 çeyrek baz puan civarında faiz artırımı fiyatladıklarını, bunun Fed yetkililerinin 2018 için yüzde 3 olan medyan Fed faiz oranı projeksiyonlarının çok altında olduğunu vurguladı.

FOMC'nin oy verme hakkına sahip bir üyesi olan Rosengren, Fed'in faizleri piyasanın beklediği kadar düşük tutmasının istihdam pisasasında aşırı ısınma ve çok fazla enflasyona yol açmasının muhtemel olduğunu ve bu durum sonrasında Fed'in faizleri daha agresif şekilde artırmak zorunda kalmasının büyümede sıkıntı yaratacağını belirtti.  

Etiketler : , , , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.