Boyner'e Katarlı ortak

Boyner'e Katarlı ortak

Daha önce İtalyan moda devi Valentino’yu satın alan Katar merkezli 'Mayhoola for Investments', sektördeki ikinci büyü yatırımını Boyner Perakende'ye yaptı

A+A-

Daha önce İtalyan moda devi Valentino’yu satın alan Katar merkezli 'Mayhoola for Investments', sektördeki ikinci büyü yatırımını Boyner Perakende ve Tekstil Yatırımları A.Ş.’ye yaptı. Boyner Grup’un, Altınyıldız, Ay Marka, Beymen ve Boyner Büyük Mağazacılık şirketlerinin sahibi olan halka açık şirketi Boyner Tekstil ve Perakende Yatırımları A.Ş. özkaynaklarını 885 Milyon TL artırma kararı aldığını açıkladı. Mevcut hissadarların rüçhan haklarının kısıtlanması yolu ile yapılacak sermaye artışının tamamı dünyanın önde gelen moda ve perakende sektörü yatırımcılarından Katar merkezli 'Mayhoola for Investments' fonu tarafından karşılanacak.

Böylece 'Mayhoola for Investments', Boyner Perakende ve Tekstil Yatırımları A.Ş.’de yüzde 30,7 paya sahip olacak.

Şirketten yapılan açıklamaya göre Mayhoola’nın bu yatırımında danışmanlığını Katar’ın önde gelen yatırım bankalarından QInvest LLC yaptı.

2014 cirosu 3.2 milyar dolar

Boyner Grup son 3 yılda YKM’nin %100’ünü, Boyner Büyük Mağazacılık hisselerinin %67’sini ve Beymen’in % 50’sini satın alarak Boyner Tekstil ve Perakende Yatırımları A.Ş.’yi Türkiye’nin en büyük perakende yatırım şirketlerinden biri haline getirdi.

Boyner Tekstil ve Perakende Yatırımları A.Ş.’nin (BOYP) 2014 yılı konsolide cirosu yıllık yüzde 20 büyümeyle 3,16 Milyar TL olarak gerçekleşmişti. Bu ortaklıkla BOYP, sermaye yapısını güçlendirerek geçmişteki hisse alımları için gereken finansal kaynağı da sağlamış Sermaye artışının SPK ve ilgili diğer kurumlarca onayının sonrasında Boyner Perakende ve Tekstil Yatırımları’nın BİST’te halihazırda işlem gören hisselerinin oranı yüzde 14,5 olacak.

Boyner Grup kurumsal yönetişim anlayışı çerçevesinde, halihazırda 3 bağımsız yönetim kurulu üyesi bulunan 9 kişilik BOYP yönetim kurulunda 'Mayhoola for Investments' da 1 üyeyle temsil edilecek.

Büyümeye odaklanacağız

Boyner Grup Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Cem Boyner konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada "Grubumuz üç yıl önce belirlediğimiz uzun vadeli stratejisini sistematik bir şekilde uyguluyor. “Mayhoola for Investments” ortaklığı ile özkaynak yapımızı güçlü büyüme hedeflerimizi destekleyecek hale getirdik.

Ortaklığımızın perakende şirketlerimizin Türkiye’deki lider konumlarını güçlendirirken, uluslararası yatırımlar açısından da gelecek stratejilerimize büyük katkı sunacağına inanıyorum. 2015 ve sonrası sektörümüz için heyecan verici yıllar olacak. Müşterilerimizden aldığımız ilham ve güçlenen finansal yapımızla yeni nesil perakendede dünyaya örnek olacak ve ses getirecek yatırımlar planlıyoruz” dedi.

Boyner Grup ayrıca bir süre önce stratejik alternatifleri değerlendirme kararı aldığını açıkladığı Ay Marka hisseleriyle ilgili değerlendirme sürecinin BOYP sermaye artışı SPK tarafından onaylanana kadar askıya alındığını duyurdu. Network, Fabrika Divarese ve Que markalarını bünyesinde barındıran Ay Marka’nın tamamı Boyner Perakende ve Tekstil Yatırımları AŞ’ye ait.

Portföyünde uluslararası dev markalar var

Katar merkezli özel bir yatırım şirketi olan “Mayhoola for Investments”ın lüks tüketim ve perakende sektörlerinde global ölçekte yatırımları var. Daha önce İtalyan moda devi Valentino’yu satın alması ile adını duyuran şirketin yine ünlü İtalyan erkek giyim markası “Pal Zileri” ve İngiliz çanta üreticisi “Anya Hindmarch”ta da yatırımları bulunuyor. Şirket, Valentino’dan sonraki en büyük moda ve perakende yatırımını BOYP'a yapıyor.

“Mayhoola for Investments” konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Türkiye’de moda ve perakende pazarına girmek konusunda çok istekliyiz. Boyner Grup’un bu amacımıza ulaşmak için en doğru yatırım olduğunu düşünüyoruz. Boyner markalarının Türkiye’de daha da büyümesini ve küresel pazarlara açılmasını görmek için sabırsızlanıyoruz” dedi.

Katarlı fonların modaya ilgisi

Katar’lı fonların son yıllardaki moda yatırımları da dikkat çekici. Bunlar arasında,

- Londra merkezli Harrods

- New York merkezli Tiffany&Co.

- Paris merkezli Louis Vuitton ve

- Yine Paris merkezli Printemps’te yatırımları bulunuyor. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.