Boyner'in şirketi sermaye artırıyor

Boyner'in şirketi sermaye artırıyor

Altınyıldız, yeni yatırımlarını özkaynaklarıyla karşılamak üzere özsermayesini 100 milyon TL artırma kararı aldı.

A+A-

Boyner Gruptan yapılan açıklamaya göre Altınyıldız, yeni yatırımlarını özkaynaklarıyla karşılamak üzere özsermayesini 100 milyon TL artırma kararı aldı. Tamamı nakden karşılanacak artıştan sağlanacak kaynakla üretimde verimlilik, katma değer ve rekabet gücünü yükseltecek yatırımların hayata geçirilmesi planlanıyor.

Yeni yatırım planı çerçevesinde, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (OSB) içinde yer alan ve Avrupa'nın en büyük entegre tekstil fabrikalarından biri olan 45 bin metrekare kapalı kullanım alanlı fabrika binaları ve yaklaşık 125 dönüm açık alanı içeren arsanın satın alınmasına karar verildi. KDV hariç 24,7 milyon dolar tutarındaki satın alma bedeli 5 yılda eşit taksitlerle ödenecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Altınyıldız Tekstil ve Konfeksiyon AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner, şunları kaydetti:

"Altınyıldız, hem Türkiye'nin hem de grubumuzun gurur kaynağı olan 65 yıllık lider bir marka. Ar-Ge faaliyetlerimiz çerçevesinde geliştirdiğimiz kumaşlarla pek çok dünya markasının tercihi haline gelmiş durumdayız. Bu yenilikçi ve lider pozisyonumuzu gelecekte daha da güçlendirerek sürdüreceğiz.

Yıllık 10 milyon metre kumaş üretim kapasitesine sahip Altınyıldız, Fransa, ABD, Almanya, İspanya, İngiltere, İtalya ve Japonya'nın dahil olduğu 50'nin üzerinde ülkeye ihracat yapıyor. Tekstil üretiminde artan global rekabet ve yurt dışı piyasalardaki gelişmeleri de değerlendirerek özkaynak yapımızı güçlendirme kararı aldık. Yönetim Kurulumuz ile kararlaştırdığımız yeni bir yatırım planını hayata geçiriyoruz. Altınyıldız önümüzdeki yıllarda da inovasyonla büyümeye ve Türkiye için katma değer yaratmaya devam edecek."

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.