Bozkır: Rusya'yla ilişkilerimizi bozma lüksümüz yok

Bozkır: Rusya'yla ilişkilerimizi bozma lüksümüz yok

AB Bakanı Volkan Bozkır, tüm beklentilerinin dost bir ülke olan Rusya ile ilişkileri sürdürmek olduğunu söyledi.

A+A-

AB Bakanı Volkan Bozkır, Türkiye ve Rusya'nın hasmane noktaya gelme lüksü olmadığını söyleyerek, tüm beklentilerinin dost bir ülke olan Rusya ile ilişkileri sürdürmek olduğunu kaydetti.

Bozkır, Ankara'daki bir kabulünde gazetecilerin Rus savaş uçağının Suriye sınırında Türk jetleri tarafından düşürülmesinin ardından Rusya ile ilişkilerde gelinen noktaya ilişkin sorusu üzerine şunları söyledi:

"Türkiye ve Rusya'nın hasmane noktaya gelme lüksü yoktur. Bizim bütün beklentimiz de dost bir Rusya ile ilişkilerimizi sürdürmekten ibarettir."

Rusya'nın siyasi karar mekanizmalarında iki ülke arasındaki dostluğu esas alarak sorunun çözümünü mümkün kılacak adımlar atmasının önemine dikkat çeken Bozkır, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Umarım ki iki ülkenin dışişleri bakanları arasındaki görüşme Belgrad'da gerçekleşir, aksine bir bilgi bende yok. Bu görüşme ile birlikte de bu krizin üstesinden gelecek adımlar atılmaya başlanabilir."

Bozkır, bir başka soru üzerine de AB ile müzakerelerde ekonomi ve parasal politikaları içeren 17. faslın 14-15 Aralık'ta açılmasını beklediklerini kaydetti. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.