Brainard: Önce istihdam ve enflasyon hedefleri rayında olmalı

Brainard: Önce istihdam ve enflasyon hedefleri rayında olmalı

ABD Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Lael Brainard, FED’in politikalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Brainard, “FED sabırlı davranmaya devam etmeli” dedi.

A+A-

FED Yönetim Kurulu Üyesi, Kovid-19 aşısının ve mali harcamaların etkisi dikkate alındığında ABD'nin ekonomik görünümün kayda değer şekilde iyileştiğini, ancak Fed'in "sabırlı" hareket etmeye devam edeceğini söyledi. Brainard, Fed'in politika değişikliği düşünmeden önce istihdam ve enflasyon hedeflerinin rayında olmasını sağlayacağını vurguladı.

Brainard erken faiz artırımı iddialarına da yanıt verdi, "İstihdam ve enflasyon hedeflerinin yakalanması için hala çok fazla mesafe var. Cari FOMC açıklaması faizler ve varlık alımları konusunda çok net yönlendirmeler sunuyor" dedi. Brainard gelecekte enflasyonun ölçüsüz bir şekilde yükselmesi halinde hareket geçmekten de çekinmeyeceklerinin altını çizdi.

FED Yönetim Kurulu Üyesi, faiz oranlarında artırıma ne zaman gidileceğine dair soru işaretlerine açıklık getirdi. Enflasyonun Fed hedefini "bir süre için" ılımlı şekilde aşmasının "gerçekten önemli" bir kriter olacağını vurguladı.

Etiketler : , , ,
İlgili Haberler