Brexit sonrası yeni finans merkezi Fransa olacak

Brexit sonrası yeni finans merkezi Fransa olacak

Britanya'nın Avrupa Birliği'nde ayrılmasından sonra AB'nin finansal hizmetler tahtına büyük olasılıkla Fransa oturacak. 

A+A-

Düşünce kuruluşu New Financial'a göre, Britanya'nın Avrupa Birliği'nde ayrılmasından sonra AB'nin finansal hizmetler tahtına büyük olasılıkla Fransa oturacak. 

Bununla birlikte New Financial, Britanya'nın ayrılması sonrasında AB sermaye piyasalarının ciddi şekilde daha küçük ve bugün olduklarına göre daha az gelişmiş olacaklarını, AB ekonomisinin zorlanan bankacılık sektörüne bugüne göre daha fazla bağımlı hale geleceğini de savundu.

Britanya'nın ayrılması, AB'nin en büyük finans merkezini kaybetmesi anlamına gelecek. Britanya hali hazırda 300 varlık yönetim şirketi,işlem platformu, banka ve sigorta şirketine ev sahipliği yapıyor. 

New Financial'a göre Britanya hali hazırda AB sermaye piyasası aktivitesinin yaklaşık üçte birini gerçekleştiriyor ve bu oran Almanya ile Fransa'nın toplamından fazla. 

Britanya'yı kaybetmek AB'nin global sermaye piyasası aktivitesi içindeki payının yüzde 21'den yüzde 14'e gerilemesi anlamına da gelecek.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.