Brexit'in ertelenmesi olasılığı çok yüksek

Brexit'in ertelenmesi olasılığı çok yüksek

ABD merkezli yatırım bankası Citi, Brexit'in 29 Mart sonrasına ertelenmesi şansının "çok yüksek" olduğunu savundu. 

A+A-

Britanya'da Başbakan May'in AB'den geri çekilme anlaşmasının parlamento tarafından reddedilmesini değerlendiren ABD merkezli yatırım bankası Citi, Brexit'in 29 Mart sonrasına ertelenmesi şansının "çok yüksek" olduğunu savundu. 

Citi ekonomistleri yaptıkları değerlendirmede, "Brexit anlaşmasının güçlü şekilde reddedilmesi sonrasında, küçük ince ayarlar anlaşmayı yeniden rayına sokamaz. Madde 50'nin uzatılması olasılığı şu anda çok yüksek ve Madde 50'nin geri alınması, iptal edilmesi olasılığı da artıyor" ifadelerini kullandılar. 

Barclays ekonomistleri de yaptıkları değerlendirmede, parlamento kararı sonrası girilen çıkmaza rağmen anlaşmasız bir Brexit'in hala olası görünmediğini savundular. 

Anlaşmasız Brexit olasılığının İngiltere hisse senedi piyasaları tarafından tam olarak fiyatlanmadığını belirten Barclays analistleri, artan belirsizliğin önümüzdeki aylarda daha fazla ekonomik sıkıntıya neden olabileceğini vurguladılar.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.