Brexit'in İngiltere'ye maliyeti 100 milyar GBP

Brexit'in İngiltere'ye maliyeti 100 milyar GBP

CBI'ya göre, Brexit'in yani AB'den ayrılmanın İngiltere'ye maliyeti 100 milyar GBP ve 1 milyon istihdam kaybı

A+A-

CBI'ya göre, Brexit'in yani AB'den ayrılmanın İngiltere'ye maliyeti 100 milyar GBP ve 1 milyon istihdam kaybı olacak.

PricewaterhouseCooper'ın CBI (İngiltere Sanayi Konfederasyonu) için hazırladığı rapara göre İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılması halinde ekonomi onarılamaz hasar ile karşı karşıya kalacak.

PricewaterhouseCoopers raporuna göre Avrupa Birliği'nden ayrılmak İngiltere ekonomisinde 2020 yılına kadar 950 bin istihdam kaybına yol açacak bir şok yaratacak ve 2020'ye kadar hanehalkı ortalama gelirleri 3700 GBP'ye varan miktarda kötüleşecek.

Raporda yer alan analistlere göre AB'den ayrılmasının İngiltere ekonomisine 2020 yılına kadar maliyeti 100 milyar GBP, GSYH'nın yüzde 5'i seviesinde olacak ve bu durum İnglitere'ye ekonomide hiçbir zaman telafi edilemeyecek zarara mal olacak.

PricewaterhouseCoopers'a göre İngiltere'nin AB'den ayrılma yönünde oy kullanması yönünde hali hazırda yüzde 5,1 ile AB içindeki en düşük işsizlik oranına sahip İngiltere'de işsizlik oranı yüzde 2-3 artacak, 950 bin istihdam kaybı gerçekleşyecek. Hanehalkı gelirleri 2.100-3.700 GBP  aralığında azalacak.  

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.