Brisa için "Güçlü Al" tavsiyesi

Brisa için "Güçlü Al" tavsiyesi

Tacirler Yatırım, Brisa'yı 10,50 TL hedef fiyat ve 'Güçlü AL' tavsiyesi ile değerlendirme kapsamına aldı

A+A-

Tacirler Yatırım, Brisa'yı 10,50 TL hedef fiyat ve 'Güçlü AL' tavsiyesi ile değerlendirme kapsamına aldı.

Tacirler Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"Gelecek vadediyor

İhracat kaynaklı yüksek satış hacmi, iyileşen marj yapısı ve yatırımlardaki azalma sayesinde güçlü bir nakit akımı yaratma kapasitesine sahip olan Brisa, defansif bir büyüme potansiyeli sunuyor. Ayrıca, önümüzdeki üç yıl içerisinde şirketin kar büyümesinin güçleneceğini ve finansal borçluluğunun da azalacağı görüşündeyiz. Ortaya koyduğu güçlü potansiyeli ve değerlemeyi ele aldığımızda, yatırımcıların Brisa'ya yönelik tutumunun yersiz olduğu görüşündeyiz. 
Bununla birlikte Brisa'yı GÜÇLÜ AL tavsiyesi ve 10,50 TL hedef fiyat ile değerlendirme kapsamına alıyoruz.

Artan ihracat hacmi ile yurt içi piyasadaki zor koşullar bertaraf ediliyor. Ekonomik koşullara bağlı olarak, Brisa'nın yenileme pazarına yaptığı satışlarda 2019 yılında yatay bir performans sergilemesini beklemekle birlikte, Bridgestone International'a yaptığı ihracat artışına bağlı olarak toplam ihracat hacminin yıllık bazda %19 büyüyeceğini tahmin ediyoruz. Bununla birlikte toplam hacimde yıllık %8 büyüme öngörüyoruz. Hacim büyümesinin 2020 yılında yıllık bazda %7 olacağını tahmin ediyoruz.

Yüksek yatırım dönemi bitiyor. Brisa, Aksaray fabrikasına 270 milyon dolar yatırımda bulunurken, 4,2 milyon lastik üretim kapasitesine ulaşılabilmesi için 50 milyon dolarlık daha ilave yatırıma ihtiyacı olacak. Bakım ve onarım harcamaları dahil olmak üzere, yatırımların net satışlara oranının 2019'da yaklaşık %4 düzeyinde normalleşmesini ve nakit akımını desteklemesini bekliyoruz. 

İhtiyatlı finansal yönetim uygulamaları fark yaratıyor. Brisa, banka kredilerinin vadesi boyunca oluşan kur ve faiz riskini, swap anlaşmaları sayesinde bertaraf etmektedir. Dolayısıyla, Brisa TL'de oluşabilecek değer kayıpları karşısında önemli bir korumaya ve %16 gibi düşük bir ortalama borçlanma maliyetine sahip. Net finansal 
harcamaların satışlara olan oranının 2019 itibarıyla sert bir şekilde düşüşe geçmesini bekliyoruz. Net borç seviyesinin, 2019 yılında en yüksek seviyesine ulaşmasının ardından, 2020 yılında yüksek nakit yaratımı ve düşük yatırım harcamaları ile birlikte hızla azalacağını öngörüyoruz. Bununla birlikte, 2018'de 3,2 olan net borç/FAVÖK 
oranının 2019'da 2,6 ve 2020'de 2 seviyesine inmesini bekliyoruz. 

Güçlü faaliyet performansı, net kar büyümesini de beraberinde getiriyor. Yüksek satış hacmi, Aksaray fabrikasının sağladığı katkı ve kauçuk fiyatlarındaki stabil görünüm, faaliyet marjlarını yukarı yönlü destekleyecek olup, 2018-2021 yılları arasında FAVÖK marjının 90 baz puan artmasını ve FAVÖK'ün %24 yıllık bileşik büyüme oranına 
ulaşmasını bekliyoruz. Öte yandan, Brisa'nın ihtiyatlı finansal yönetim ve devam etmekte olan düşük borçlanma süreci ile birlikte azalan finansal giderlerin yarattığı kaldıraç etkisinden faydalanacağını ve bu durumun kar büyümesini destekleyeceğini tahmin ediyoruz. Düşük baz etkisi ile birlikte 2019 yılında net kar büyümesinin %23 ve önümüzdeki üç yıl boyunca yıllık bileşik büyüme oranının %71 olacağını tahmin ediyoruz."

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.