Britanya Başbakanı istifa edeceği tarihi açıkladı

Britanya Başbakanı istifa edeceği tarihi açıkladı

Britanya Başbakanı Theresa May, 7 Haziran'da istifa edecek

A+A-

Britanya Başbakanı Theresa May beklenen açıklamayı yaptı ve görevinden 7 Haziran Cuma günü ayrılacağını duyurdu. May, yerine gelecek isimden Britanya'nın Avrupa Birliği'nden ayrılması konusunda yaşanan 
kilitlenmeyi aşacak yolları bulmasını istedi.

Downing Street 10'un önünde basına açıklama yapan May, "AB'den ayrılma çabasına yeni bir başbakanın liderlik etmesinin Ülkenin çıkarı için en iyisi olduğuna karar verdim. Bu nedenle Muhafazakar Parti liderliğinde 7 Haziran Cuma günü istifa edeceğimi açıklıyorum" dedi.

Görev döneminde Haziran 2016'da yapılan AB referandumunda alınan kararı hayata geçirmeye çalıştığını belirten May, hala bu referandum sonucunun yerine getirilmesi sorumluluğu hissettiğini vurguladı.

Ortaya koyduğu Brexit anlaşmasına destek vermeleri için parlamenterleri ikna etmek için elinden gelen her şeyi yaptığını belirten May, "Üzülerek söylüyorum ki parlamenterleri ikna edemedim. Yerime gelecek isim parlamentoda bir konsensüs sağlamalı. Ancak konsensüs ancak tüm tarafların uzlaşmaya istekli omaları halinde sağlanabilir" diye 
konuştu.

May, Muhafazakar Parti'de liderlik yarışının istifasından sonraki hafta başlayacağını da açıkladı.
 

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.