Bu albümü kaçırmayın

Bu albümü kaçırmayın

Fulya Özlem’ in “Alba” isimli albümü Yavuz Burç Plakçılık markasıyla yayımlanıyor.

A+A-

 

Fulya Özlem, çok yönlü bir dünya sanatçısı, onun maceralı müzik ve seyyahlık yaşantısını sizlerle daha sonra paylaşacağım, ama şimdilik sizlere onun albümünü tanıtmak istiyorum ki her biriniz bu albümün bir yerinde mutlaka kendinizden bir parça bulacak ve "hah işte tam da böyle olmalı" diyeceksiniz. 

Fulya Özlem, dünyanın farklı müzikal geleneklerini buranın müziği ile harmanlayan İstanbullu bir şarkıcı ve şarkı yazarı. Yeni albümü Alba’ da (İspanyolca’da ‘şafak’ anlamına geliyor) Türk müziği ve Güney Amerika müziğini kendine özgü bir biçimde bir araya getiriyor; her iki dünyanın seslerinin bir çift dilli şarkılar evreninde buluşması Alba… ,



Dolayısıyla Türk makamları, Sabalar, Hicazlar, Nihaventler, Türk ritimleri, Dokuz-sekizlikler, Curcunalar, Arjantin’in Chacarera’sı, Şili’nin Bailecito’su, Nueva Cancion (Yeni Türkü) geleneği, Peru’nun Festejo’su , Afro-Peru ritimleri, Brezilya’nın Bossa Nova’sı, Forró’su ve Berlin’in ayazı, yaşanmışlıkları bu albümde ‘seviyeli bir çok kültürlü beraberlik’ içerisindeler.
 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.