Bukele'den ABD'li senatörlere Bitcoin uyarısı

Bukele'den ABD'li senatörlere Bitcoin uyarısı

El Salvador Devlet Başkanı Bukele, ABD'li senatörleri El Salvador'a karışmamaları konusunda uyardı.

A+A-

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, ülkesinin Bitcoin'i benimsemesinden kaynaklanan riskler hakkında soruşturma talep eden bir grup ABD Senatörüne, ülkesine karışmayı bırakmaları gerektiğini belirterek sert çıkıştı.

Twitter'daki resmi hesabında "CEO of El Salvador" unvanını kullanan Bukele, senatörlere atıfta bulunarak Twitter'da yaptığı bir paylaşımda, "Tamam, yeter. Egemen ve bağımsız bir ulus üzerinde sıfır yetkiniz var. Biz sizin koloniniz, arka bahçeniz veya ön bahçeniz değiliz. İç işlerimizden uzak dur.” dedi.

Bukele'nin yorumları, Demokrat ve Cumhuriyetçi Senatör Jim Risch'in Senato Dış İlişkiler Başkanı Bob Menendez'in El Salvador'un Bitcoin'i yasal para birimi olarak kabul etmesi ve ABD finansal sistemine yönelik potansiyel riskleri azaltma planı hakkında bir Dışişleri Bakanlığı raporu gerektiren bir yasa çıkarmasından sonra geldi.

Risch Çarşamba günü yaptığı açıklamada, "Bu yeni politika, Çin ve organize suç örgütleri gibi kötü niyetli aktörleri güçlendirerek ABD yaptırım politikasını zayıflatma potansiyeline sahip" dedi.