Bulut: Faizlerde düşüş devam edecek

Bulut: Faizlerde düşüş devam edecek

Yiğit Bulut, önümüzdeki süreçte faizlerin düşmeye devam edeceğini, Türkiye'ye para girişinin artmasıyla birlikte faizlerdeki düşüşün de hızlanacağını söyledi.

A+A-

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Ekonomi Başdanışmanı Yiğit Bulut, önümüzdeki süreçte faizlerin düşmeye devam edeceğini, Türkiye'ye para girişinin artmasıyla birlikte faizlerdeki düşüşün de hızlanacağını söyledi.

Bulut TRT Haber TV'de canlı yayınında yaptığı açıklamada, "Faizlerin önümüzdeki süreçte düşmeye devam edeceğini, bu düşüşün Türkiye'ye para girişinin artması ile birlikte hızlanacağını ve Türkiye ekonomisine ilişkin olumlu trendin devam edeceğini düşünüyorum" dedi.

Bankaların önümüzdeki süreçte faizleri kredi verme istekliliğiyle düşürmek isteyeceğini düşündüğünü de belirten Bulut, "Faizlerin düşmeye devam edeceğini düşünüyorum. Kurda (dolar/TL'de) uzun süreden beri 2.80-2.85 arasında yatay gidiş devam edecek" dedi.

Bulut, kısa vadede dolar/TL'nin 2.78'den aşağı götürecek ya da sert yükseltecek neden görmediğini de sözlerine ekledi.

Merkez Bankası başkanlığına kısa süre önce başlayan Murat Çetinkaya ve attığı ilk faiz adımına ilişkin soruya ise Bulut, "Her yiğidin bir yoğurt yiyişi var, önce yoğurt yiyişini görün ondan sonra yorum yapın... Başkanın (Murat Çetinkaya) gerek düşünceleri gerekse piyasaya bakışının, Türkiye açısından orta ve uzun vadede çok olumlu olabileceğini düşünüyorum. Ama yoğurt yiyişini kendisi piyasaya gösterecek" dedi.

Merkez Bankası, yeni başkan Çetinkaya yönetimindeki ilk Para Politikası Kurulu toplantısında geçen hafta faiz koridorunun üst bandını beklentilere paralel 50 baz puan indirmişti.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.