Bulut: Moody's'i ciddiye almıyorum

Bulut: Moody's'i ciddiye almıyorum

Yiğit Bulut, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye sicillerinin bozuk olduğunu ve Moody's açıklamalarını ciddiye almadığını söyledi.

A+A-

Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Yiğit Bulut, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye sicillerinin bozuk olduğunu ve Moody's açıklamalarını ciddiye almadığını söyledi. Bulut, "Moody's dosyaları karışık sabıkalı bir kurumdur" dedi.

bloomberght'te yer alan habere göre, Bulut, programda dolar/TL tahmininde de bulundu. Bulut, "Şu anda (dolar/TL'de) 2.80'in altına kıracak bir durum yok. 2.80-2.85 konsolidasyon bölgesi bu hafta da sürecek. Bu noktada merkez bankası tartışması önemli" dedi.

Merkez Bankası Başkanı atamasına ilişkin tartışmaya da değinen Bulut, "Kurumlar her türlü ihtiyacı içerisinden karşılayacak güce sahiptir... (Türkiye'de) Kurumlar millileşmeye başladı... (TCMB) Başkan yerinde kalsa da kalmasa da Türkiye Cumhuriyeti yoluna devam edecektir." dedi.

Bulut, "Bu faiz tekrar yüzde 4.61'e gidecek" dedi. Bulut, "Yapılması gereken üst bantta 25 veya 50 baz puan indirimdir." dedi. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.