Bundesbank'tan IMF'ye eleştiri

Bundesbank'tan IMF'ye eleştiri

Bundesbank Başkanı Weidmann, İMF'i eleştirerek, 'Para politikası küresel bir ilaç değil' dedi.

A+A-

IMF'nin, aşırı borçlu Euro Bölgesi ülkeleri için genişletilmiş kurtarma programlarının vazgeçilmez bir parçası olduğuna dikkati çeken Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) Başkanı Jens Weidmann, para politikasının uzun süreden beri çok pahalı bir hale geldiğini ancak küresel bir ilaç olmadığını vurguladı.

Weidmann, Uluslararası Para Fonunun (IMF) aşırı borçlu euro Bölgesi ülkeleri için genişletilmiş kurtarma programlarının vazgeçilmez bir parçası haline geldiğini söyledi.

Jens Weidmann, Almanya’nın Frankfurt kentinde Goethe Üniversitesi tarafından düzenlenen bir etkinlikte kısa bir konuşma yaptı. Etkinliğe, IMF Başkanı Christine Lagarde da katıldı.

Konuşmasına, Lagarde'ın etkinliğe katılmasından duyduğu mutluluğu dile getirerek başlayan Weidmann, Lagarde’ın Fransa’da maliye bakanlığı yaptığı dönemde Avrupa ekonomisine büyük katkılar sağladığını kaydetti.

Weidmann, Lagarde'ın şu an IMF Başkanı olarak da bu katkıya devam ettiğini dile getirdi.

Weidmann, yapısal reformların uygulanmasının ve politik belirsizliği azaltmanın, yatırımı artırmada anahtar öneme sahip olduğunu da sözlerine ekledi.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.