Burganbank net kar rakamını açıkladı

Burganbank net kar rakamını açıkladı

Burgan Bank 2015 yılını, kredilerinde \%27 oranında büyüme ve 52,2 milyon kar elde ederek tamamladı

A+A-

Burgan Bank 2015 yılını, kredilerinde %27 oranında büyüme ve 52,2 milyon kar elde ederek tamamladı. Burgan Bank Genel Müdürü Murat Dinç, başarılı sonuçlar elde ettikleri ve güzel bir büyüme yakaladıkları 2015 yılında net kârlarının 52,2 milyon TL olduğunu söyledi. 

Kredi büyümesini sektörün 7.5 puan üzerinde gerçekleştiren Burgan Bank’ın geçen yılın aynı dönemine göre konsolide mali tablolarında; Aktif büyüklüğünü, yıllık %22 artışla 11,6 milyar TL’ye, Nakdi kredilerini, %27 artışla 9,2 milyar TL’ye, Toplam müşteri mevduatını %27 artış ile 6,6 milyar TL’ye, yükselttiğini söyleyen Genel Müdür Murat Dinç, “2016 yılında da gerek ana ortağımızın desteği, gerekse dinamik ekibimizle büyümemizi sürdüreceğiz” dedi.

2015 yılı finansal sonuçlarıyla ilgili değerlendirmelerini sürdüren Genel Müdür Murat Dinç, Burgan Bank’ın özkaynaklarının 1 milyar TL’ye, katkı sermaye dâhil özkaynaklarının ise 1,5 milyar TL’ye ulaştığını açıkladı. Sermaye yeterlilik oranının konsolide bazda %14,49, solo bazda ise %15.97 olarak gerçekleştiğini söyleyen Murat Dinç, Burgan Bank’ın Türkiye operasyonunun 2013 yılında başladığını, Türkiye’yi tanıma ve anlamakla geçen bu ilk yıldan sonra 2014’ün atak yapılan yıl, 2015’in ise büyüme yılı olarak kayda geçtiğini söyledi. Murat Dinç sözlerini şöyle sürdürdü:

“2014 yılının başından itibaren yeni ve dinamik bir ekip olarak, Burgan Bank Grubu’nun bize verdiği güçle, son derece büyük bir disiplin, inanç ve özgüvenle çalışıyoruz. 2015 genel olarak kolay bir sene değildi. Biz böyle bir senede ekip olarak, sektörün üzerinde büyüme rakamlarıyla ve kârlılığımızı da artırarak önemli bir başarı elde ettik.

“Burgan Bank Türkiye olarak sektörün üzerinde büyüme kaydetmiş olmamız da çok önemli. Bu başarı, ülkemizin geleceğine ve gücüne olan ümidimizi, inancımızı artırıyor. Bir önceki yıla oranla büyüme yüzdemizi artıran ve net kârımızı 52,2 milyon TL’ye çıkartan performansımız, ana sermayedarımızın Türkiye’ye olan güvenini pekiştirirken, onların ülkemizde büyüme isteklerini de destekliyor.”

2015 Yeni Yatırımlar ve Yeni Stratejiler yılı oldu…

2015 yılında önemli yatırımlar yaptıklarına dikkat çeken Genel Müdür Murat Dinç; iştirakleriyle birlikte tek bir çatı altında faaliyet göstermeye başladıkları, toplam 14 bin metrekare çalışma alanına sahip yeni genel müdürlük binasının yenileme ve taşınma faaliyetlerinin son derece hızlı bir şekilde tamamlandığını söyledi. Murat Dinç ayrıca, bankanın Data Merkezi’nin de ciddi bir yatırımla tamamen yenilendiğini ekledi.

Murat Dinç, en büyük yatırımı her zaman olduğu gibi insan kaynağına yaptıklarını belirterek, “Başarıyla uygulanan MT programımız sayesinde ekibimiz güçlenerek büyüyor. İştiraklerimiz de dâhil 1164 çalışanımızın %10’unu MT ve ST (Yönetici Adayı ve Satış Yönetici Adayı) arkadaşlarımız oluşturuyor. Gençleri ve yeni mezunları destekleme politikamız ile yakın zamanda Burgan Bank’ın en çok çalışılmak istenen bankalar listesinde üst sıralarda yerini alacağına inanıyoruz” dedi.

Son bir sene içinde Burgan Bank ailesine 302 yeni üye dahil ettiklerini belirten Murat Dinç, yeni işe alımların 2016 yılında da devam edeceğini ve çalışan sayısını yüzde 10 artırmayı planladıklarını söyledi.

Şube yapılanmasında ise lokasyon olarak “daha prestijli ve daha görünür yerlerde olmak” stratejisiyle değişikliklere gidildiğini, bu bağlamda bazı şubeleri ana caddelerde yeni yerlerine taşıdıklarını belirten Murat Dinç; “Dünya şubesiz bankacılığa doğru gidiyor. Biz de yeni şube açmak yerine online ve mobil bankacılığa yatırım yapıyoruz. Karma hizmet verecek mevcut şubelerimizde ise kurumsal, ticari ve özel bankacılık alanlarında yoğunlaşıyoruz” dedi.

2016’da da büyümeye devam edeceğiz…

Genel Müdür Murat Dinç, Burgan Bank’ın 2016 hedeflerine ilişkin ise şu bilgileri verdi: “2016 yılında online bankacılık alanındaki çalışmalarımız devam ederken özellikle kurumsal ve ticari bankacılık alanında iddiamızı sürdüreceğiz. Büyük projelere finansman sağlayarak ülkemizin gelişmesine destek olmaya devam edeceğiz. Bölgesel gücümüzü ve deneyimimizi dış ticaret hizmetlerinde Türk iş insanları ile paylaşmaya, onlara katma değer yaratmaya devam edeceğiz.

Taahhüt, turizm, dış ticaret ve inşaat sektörlerine desteğimizi sürdürürken, özellikle Leasing’de tekstil, iş makinaları, iş ekipmanları ve yatçılık konularında etkin olacağız. Özel bankacılıkta yatırım ve fon yönetimi hizmetlerini özellikle Burgan Yatırım ile sinerji içinde yürüteceğiz. ”

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.