Burger King Türkiye'de at eti kullandı mı

Burger King Türkiye'de at eti kullandı mı

Burger King, ürünlerinde at eti kullanıldığına yönelik yayınlar üzerine açıklama yaptı

A+A-

TAB Gıda, Burger King’in Türkiye restoranlarında satışa sunulan et ürünlerinin tamamının, yerli ve Türk Gıda Kodeksi’ne uygun şekilde üretim yapan tedarikçilerden temin edildiğini bildirdi.

TAB Gıda'dan konu ile ilgili yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"Burger King ile ilgili olarak haber sitelerinde yer alan “Burger King hamburgerlerinde ve Whopper menüde at eti olduğunu itiraf etti” haberlerine ilişkin olarak müşterilerimizi doğru bilgilendirmek adına aşağıdaki açıklamayı kamuoyunun dikkatine sunarız.

Türkiye’de TAB Gıda bünyesinde faaliyet gösteren Burger King’in, Türkiye restoranlarında satışa sunulan et ürünlerinin tamamı, yerli ve Türk Gıda Kodeksi’ne uygun şekilde üretim yapan tedarikçilerden temin edilmektedir. Yurtdışında yayınlanan bu haberlerin Burger King Türkiye ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır."

YouSignAnimals'da yer alan haberde, haftalarca süren tereddüt ve artan denetlemeler sonrasında, Burger King'in hamburgerlerinde ve Whopper menüde at eti olduğunu itiraf ettiği iddia edilmişti.

 

 

 

 

 

Etiketler : , , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.