Bütçe açığı 14,9 milyar lira

Bütçe açığı 14,9 milyar lira

Merkezi yönetim bütçesi geçen ay 3 milyar lira, ocak-ekim döneminde ise 14,9 milyar lira açık verdi

A+A-

Maliye Bakanlığı, ekim ayında merkezi yönetim bütçesinin 3 milyar lira açık verdiğini, faiz dışı fazlanın ise 3.99 milyar lira olarak gerçekleştiğini açıkladı.

Geçen yıl ekim ayında bütçe 3.2 milyar lira açık vermiş, 761 milyon lira faiz dışı açık meydana gelmişti.

Maliye Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Ocak-Ekim döneminde bütçe açığı 14.9 milyar lira, FDF ise 30.3 milyar lira olarak gerçekleşti.

Geçen yıl aynı dönemde bütçe 7.7 milyar lira açık vermiş, FDF ise 38.6 milyar lira düzeyinde gerçekleşmişti.

Bakan Şimşek: Yıl sonu bütçe açığı hedefini rahat şekilde yakalarız

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yılın ilk 10 ayındaki bütçe açığı gerçekleşmelerinin, yıl sonu için öngördükleri revize bütçe açığının yüzde 61'ine denk geldiğini belirterek, "Bu da yıl sonu bütçe açığı hedefini rahat bir şekilde yakalayacağımızı göstermektedir" ifadesini kullandı.

Şimşek, ekim ayı ve ocak-ekim dönemi bütçe uygulama sonuçlarını değerlendirdiği yazılı açıklamasında, merkezi yönetim bütçesinin geçen ay 3 milyar lira, ocak-ekim döneminde ise 14,9 milyar lira açık verdiğini anımsattı.

Orta Vadeli Program'da (2015-2017) yıl sonu için öngördükleri bütçe açığını 8,8 milyar lira azaltarak, 24,4 milyar liraya indirdiklerini hatırlatan Şimşek, şunları kaydetti:

"Bu çerçevede yılın ilk 10 ayındaki bütçe açığı gerçekleşmeleri, 2014 yıl sonu için öngördüğümüz revize bütçe açığının yüzde 61'ine denk gelmektedir. Bu da yıl sonu bütçe açığı hedefini rahat bir şekilde yakalayacağımızı göstermektedir. Küresel ekonomideki zayıf seyre, finansal dalgalanmalara ve jeopolitik gerginliklere rağmen bütçe açığı hedefinde gösterdiğimiz bu performans global ölçekte yadsınamayacak bir başarıdır."  

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.