"Büyük yapıda bir sabit coin çökerse, tahvil piyasaları sallanır"

"Büyük yapıda bir sabit coin çökerse, tahvil piyasaları sallanır"

Cornell Üniversitesi'nde Profesör Eswar Prasad, büyük bir stabilkoinin çökmesi halinde etkilerinin tahvil piyasalarına yayılabileceği yönünde uyarıda bulundu.

A+A-

Cornell Üniversitesi'nde Profesör Eswar Prasad, büyük bir stabilkoinin çökmesi halinde bunun etkilerinin tahvil piyasalarına yansıyacağını savundu. 

Yaklaşık 1,4 trilyon dolar büyüklüğe ulaşmış kripto para piyasasında 2022 yılında yaşanan çöküşün hisse senedi gibi varlıkları veya reel ekonomiyi rayından çıkarmadığını belirten Prasad, ancak büyük bir stabilkoinin çökmesi halinde bunun ABD tahvil piyasasına etkisi olacağını vurguladı. 

Stabilkoinler, ABD doları veya euro gibi para birimlerine sabitlenmiş bir çeşitk dijital paralar ve bunların en büyükleri USDT-Tether, USCD-USD Coin ve BUSD-Binance USD. 

Stabikoinlerin kripto ekonomisinin omurgası haline geldiğini belirten Prasar, Paxos'un derlediği verilere göre Kasım sonunda Tether'in varlıklarının yüzde 58'inin ABD Hazine bonolarında olduğunu ve toplam değerin 39,7 milyar dolar seviyesinde bulunduğunu belirtirken, USDC'de 12,7 milyar dolar tutarında ABD Hazine kağıdı, BUSD ise 6 milyar dolar tutarında ABD Hazine kağıdı bulunduğunu ifade etti. 

Kripto Finance Konferansı'nda konuşan Prasar, "Eğer stabilkoinlere güven kaybolur ise, yatırımcıların sermayelerine çekmesi dalgası ile karşı karşıya kalırız ve stabilkoin ihraccıları ellerindeki ABD Hazine kağıtlarını satmak zorunda kalırlar" dedi

Etiketler : , ,
İlgili Haberler