Çalışan başına üretim 4. çeyrekte yüzde 3,55 arttı

Çalışan başına üretim 4. çeyrekte yüzde 3,55 arttı

Takvim etkilerinden arındırılmış toplam sanayi çalışan kişi başına  üretim endeksi bir önceki yılın aynı dönemine göre %3,55 arttı.

A+A-

Takvim etkilerinden arındırılmış toplam sanayi çalışan kişi başına  üretim endeksi bir önceki yılın aynı dönemine göre %3,55 arttı. Mevsim  ve takvim etkilerinden arındırılmış toplam sanayi çalışan kişi başına  üretim endeksi 2019 yılı III. dönemine göre %0,03 arttı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, takvim  etkilerinden arındırılmış toplam sanayi çalışılan saat başına üretim  endeksi bir önceki yılın aynı dönemine göre %3,47 arttı. Mevsim ve  takvim etkilerinden arındırılmış toplam sanayi çalışılan saat başına  üretim endeksi 2019 yılı III. dönemine göre %0,17 azaldı.

Takvim etkilerinden arındırılmış ana sanayi grupları (MIGs)  verileri incelendiğinde, çalışan kişi başına üretim endeksi 2019 yılı IV. çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre en fazla artış %7,17 ile Ara Malı Üretimi’nde gerçekleşti.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.