Cami alanı TÜRGEV'e mi tahsis edildi

Cami alanı TÜRGEV'e mi tahsis edildi

Başakşehir'deki bir "dini tesis alanı"nın 17 Aralık operasyonlarında adı sıkça geçen TÜRGEV'e tahsis edildiği ileri sürüldü

A+A-

Başakşehir'deki bir "dini tesis alanı"nın 17 Aralık operasyonlarında adı sıkça geçen TÜRGEV'e tahsis edildiği ileri sürüldü.

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan bir habere göre TÜRGEV'in kurucusu ve yöneticilerinden olan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Yılmaz'ın katılmadığı bir Belediye Meclisi toplantısında, dini tesis alanı olan bir bölge, hukuka aykırı olarak 30 yıl süreyle TÜRGEV'e tahsis edildi.

Yasa ve yönetmeliklere göre "dini tesis alanı" olan bölgeye yalnızca Cami, Kilise, Sinagog yaptırılabilirken, bu alanların kamu tüzel kişileri dışında özel ve tüzel kişilere (VAKIF, DERNEK VS.) verilmesi de mümkün değil.

Konuya ilişkin CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın yanıtlaması talebiyle Meclis'e bir soru önergesi verdi.

Ali Özgündüz'ün verdiği soru önergesi şöyle:

1- Bir belediye ile vakıf arasında imzalanacak protokolün her iki tarafının da aynı kişi olduğu unutulmadan, böyle bir protokol hangi gerekçeyle imzalanmıştır?

2- TÜRGEV, bu araziyi ne için kullanmak istemektedir? Yasalara göre; buraya yalnızca Cami, Kilise, Sinagog yaptırabileceği düşünülürse bunlardan hangisinin yapılması amaçlanmaktadır?

3- TÜRGEV'in imzaladığı protokolde, belediyeye maddi kazanç sağlayıcı ne gibi maddeler söz konusudur?

4- Protokolde, TÜRGEV'e ne gibi ayrıcalıklar, istisnai hükümler tanınmıştır?

5- Alınan kararla ilgili Bakanlığınız herhangi bir araştırma yapmış mıdır? Yapmışsa sonuçları nelerdir? Yapmamışsa yapılacak mıdır?

6- Bahsi geçen kararın iptal edilmesi söz konusu mudur?

7- Bahsi geçen protokolün bir örneğinin, önerge yanıtına eklenerek gönderilmesi talebimdir.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.