Çamsan'dan 70 milyon Euroluk MDF yatırımı

Çamsan'dan 70 milyon Euroluk MDF yatırımı

Yerli MDF üreticisi Çamsan Ordu, bu yılın ilk çeyreğinde 70 milyon Euro’luk yatırımla MDF üretim tesisi açmayı planlıyor

A+A-

Yerli MDF üreticisi Çamsan Ordu, bu yılın ilk çeyreğinde 70 milyon Euro’luk yatırımla MDF üretim tesisi açmayı planlıyor.

Mobilyada yaşanan MDF sorunu, Çamsan Ordu’nun yeni tesis yatırımına hız getirdi. Yerli MDF üreticisi Çamsan Ordu, pandemiye rağmen, 2021’in ilk çeyreğinde, 70 milyon Euro’luk yatırımı olan yeni bir üretim tesisi açmayı planlıyor. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Poyraz, son iki yılda planladıkları yatırıma devam etme kararı aldıklarını söyledi.

Almanlarla anlaştı

Alman Dieffenbacher firmasıyla anlaşmaya vararak yeni MDF tesisine hız verdiklerini kaydeden Poyraz, “Ürün çeşitliliğimizi artırıp, son teknoloji ile donatılmış yeni tesisimizi ülkemize kazandıracağız. MDF üretimimizi iki buçuk katına, ihracat pazar payımızı ise üç katına çıkaracağız” dedi. Poyraz, yeni tesiste 100 kişiye istihdam olanağı sağlamayı, sonraki süreçte 15 milyon Euro’luk bir yatırım ile emprenye, kaplama tesisi ve parke hattı yatırımlarını da planladıklarını ekledi.