Can Dündar'a 5 yıl 10 ay

Can Dündar'a 5 yıl 10 ay

Gazeteci Can Dündar ve Erdem Gül'ün yargılandığı MİT TIR'ları haberi davasında mahkeme "devletin gizli kalması gereken bilgilerini açıklamak" tan suçlu bulundu

A+A-

Gazeteci Can Dündar ve Erdem Gül'ün yargılandığı "MİT TIR'ları haberi" davasında mahkeme "devletin gizli kalması gereken bilgilerini açıklamak" tan suçlu bulundular.

MİT TIR'ları haberi nedeniyle haklarında 35.5 yıl hapis cezası istenen Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül, bugün İstanbul’da hakim karşısına çıktı.

Savunmaların ardından mahkeme heyeti, Can Dündar’ı "devletin gizli kalması gereken bilgilerini açıklamak" tan suçlu bularak, 5 yıl 10 ay hapis cezasına çaptırdı.

Mahkeme Erdem Gül'ü de "devletin gizli kalması gereken bilgilerini açıklamak" tan suçlu bularak, 5 yıl hapis cezasına çaptırdı.

Can Dündar ve Erdem Gül'ün yargılandığı "MİT TIR'ları haberi" davasında mahkeme "darbeye teşebbüs" ten beraat kararı verdi.

Mahkeme, Can Dündar ve Erdem Gül hakkındaki yurtdışı çıkış yasaklarını kaldırdı.

Mahkeme ayrıca, Dündar ve Gül hakkındaki "FETÖ / PDY Silahlı Terör Örgütüne yardım" suçlamasıyla ilgili dosyanın ayrılmasını kararlaştırdı.
14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, Can Dündar ve Erdem Gül hakkındaki kararların tümünü "oy birliğiyle" aldı.

Tehditler bizi yıldıramaz

Karar sonrası basına yaptığı açıklamada Can Dündar şöyle konuştu:

"İki saat içinde iki suikasta uğradık. Biri silahlı diğeri yasal. Kapalı oturumda ikinci suikast gerçekleşti. Habercilik suçundan ceza aldık. Bu ceza bizi sindirmeye susturmaya yönelik değil, o kurşunlar bizi susturmaya yönelik değil aynı zamanda hepimizi yazmaktan korkar hale getirmek için yapıldı. Bu hukuki bir suikasttır. Biz başından beri yaptığımızın gazetecilik olduğunu söyledik.

Mahkeme, Anayasa Mahkemesi'nin karanını elinin tersiyle itti ve bu cezaları verdi. Biz karşımızda Cumhurbaşkanı'nı bulduk. Bizi tehdit etti, şantaj yaptıi. Bundan vazife çıkaranlar da bize ateş etti. Dilerim bundan utanır. Bundan sonra iki kez düşünür. Biz doğru bildiğimiz gibi yazmaya devam edeceğiz. Tehditler bizi yıldırmayacak." 

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.