Can kaybının 100 bin yaklaştığı ABD'de bayraklar yarıya indirilecek

Can kaybının 100 bin yaklaştığı ABD'de bayraklar yarıya indirilecek

Korona virüs nedeniyle bugüne kadar 96 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği ABD'de, bayraklar 3 gün boyunca yarıya indirilecek

A+A-

Korona virüs nedeniyle bugüne kadar 96 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği ABD'de, bayraklar 3 gün boyunca yarıya indirilecek. Kararı Trump, Twitter hesabından duyurdu

ABD Başkanı Donald Trump, yeni tip korona virüs (Kovid-19) nedeniyle yaşamını yitirenler için ülkede 3 gün boyunca bayrakların yarıya indirileceğini açıkladı.

Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Korona virüs nedeniyle yaşamını yitiren Amerikalılar için önümüzdeki üç gün boyunca tüm federal binalar ve ulusal anıtlardaki bayraklar yarıya inecek" ifadesini kullandı.

Trump, ayrıca ABD ordusunda görev almış kişiler anısına da pazartesi günü bayrakların yarıda olacağını belirtti.

Kovid-19 salgınından dünyada en çok etkilenen ülke konumunda olan ABD'de bugüne kadar 1 milyon 600 bin vakaya rastlanırken, 96 binden fazla kişi de yaşamını yitirdi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.