Canikli: Yarınki karar piyasaları olumlu etkileyecek

Canikli: Yarınki karar piyasaları olumlu etkileyecek

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli yarın açıklanacak kararları piyasalar için olumlu olacağını belirtti

A+A-

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli Bloomberg HT ve Habertürk ortak yayınında soruları yanıtladı. 
Canikli darbe ihtimalinin tamamen sıfırlandığını, bu gelişmenin yerli ve yabancı yatırımcı için olumlu algılanacağını ve yatırımcı davranışlarına yansıyacağını belirtti. 

Canikli yarın açıklanacak kararların sıkıyönetim ve İstiklal Mahkemeleri kurulmasıyla ilgili değil, istikrarsızlık kaynağının tamamen defedilmesine yönelik olacağını söyledi. Kararı piyasaların olumlu karşılayacağını belirten Canikli "istikrarsızlık kaynağının tamamen defedilmesini sağlayacak tedbirlerin alınmasını kolaylaştıracak bir adım olacağı için piyasalarda olumlu etkisi olacaktır" dedi. Canikli kısa sürede her yatırımcı için esnek ve uyumlu teşvik mekanizmasını devreye sokacaklarını söyledi. 
Canikli Merkez Bankası'nın faiz kararını da "Merkez Bankası son derece yerinde faiz kararı vermiştir. 25 baz puanlık faiz indirimi kalıcı risk oluşmadığının ilanıdır." şeklinde değerlendirdi.


İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.