Canlı yayında gazeteci darp eden magandalara soruşturma

Canlı yayında gazeteci darp eden magandalara soruşturma

Canlı yayında gazeteci darp eden Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt ve koruması hakkında soruşturma başlatıldı

A+A-

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt ve gazeteci Latif Şimşek, TV100’de canlı olarak yayınlanan "Gündeme Dair" programında tartıştı.

Programda Enginyurt, Şimşek'in üzerine yürüdü. Gerginliğin üzerine canlı yayına ara verildi. Yayına tekrar geçilmesinin ardından açıklama yapan programın sunucusu Pınar Işık Ardor, yayına ara verildiği sırada Şimşek'in Enginyurt'un koruması tarafından darp edildiğini söyledi.

Şimşek'in reklam arasında darp edildiği görüntüler güvenlik kameralarına yansıdı.

Aradan sonra Şimşek, yayına katılamadı ve darp raporu aldı.

ENGİNYURT: SİZDEN KORKAN SİZİN GİBİ OLSUN

Olayla ilgili sosyal medya hesabı Twitter'dan bir paylaşım yapan Enginyurt, "Alışmışlar korkutmaya, Tehdit,baskıyla susturmaya, Parayla, maaşla satın almaya, Gazeteci, siyasetçi tokatlamaya, Trollere saldırtmaya, Pkklı, Fetöcü diye suçlamaya, Sizden korkan sizin gibi olsun. Her birimiz Hasan Tahsin olacağız. Laik ve Demokrat Türkiye'ye sahip çıkacağız" ifadelerini kullandı.

İSTANBUL CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI SORUŞTURMA BAŞLATTI

Latif Şimşek, saldırı sonrası Enginyurt ve korumasından şikayetçi oldu. Bunun üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı. Başsavcılık olay sırasında televizyon programının yapıldığı kanalda resmi görevi bulunmayan ve Enginyurt’un koruması olduğu iddia edilen kişi hakkında gözaltı talimat verdi. DHA'nın haberine göre, Başsavcılık Milletvekili Cemal Enginyurt hakkında soruşturma evrakınında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderileceğini bildirdi.

ENGİNYURT'UN KORUMASI GÖZALTINA ALINDI

Başsavcılık olay sırasında televizyon programının yapıldığı kanalda resmi görevi bulunmayan ve Cemal Enginyurt'un koruması olduğu iddia edilen kişi hakkında gözaltı talimat verildi. Şüpheli koruma bugün gözaltına alındı.

İlgili Haberler