Carlos'un bankadaki parası battı

Carlos'un bankadaki parası battı

İspanya'da Banca Privada de Andorra'ya karapara aklama nedeniyle el konulması, Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Roberto Carlos'u da vurdu.

A+A-

İspanya'da Banca Privada de Andorra'ya (BPA) karapara aklama ve uluslararası mafya bağlantıları nedeniyle el konulması, Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Roberto Carlos'u da vurdu.

ABD Hazine Bakanlığı'nın uyarısı üzerine İspanya Merkez Bankası, BPA'nın tüm faaliyetlerini ikinci bir emre kadar, uluslararası suç örgütlerinden gelen paraları akladığı gerekçesiyle durdurdu. 

İspanya'daki yasal düzlenemelere göre bu kapsama giren bankalarda parası olanların 100 bin euroya kadar olan kısmı devlet güvencesi altında bulunuyor. Futboldan elde ettiği kazancın önemli bir kısmını BPA'da tuttuğu ortaya çıkan Roberto Carlos'un bu bankada yüklü miktarda parası olduğu, sadece bir hesabında 3 milyon euroya yakın yatırımının olduğu, bankaya el koyma kararı ile birlikte ortaya çıktı. Carlos'un bu parayı geri allmakta zorlanacağı ileri sürülüyor.

İspanya'da yaşanan ekonomik kriz nedeni ile BPA bankası 2011 yılında yaklaşık 100 milyon Euro karşılığında Banco de Madrid'in yüzde 100'ünü satın almıştı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.