Carreforusa Kileri aldı

Carreforusa Kileri aldı

CarrefourSA: Kiler Alışveriş hisse devir işlemlerinin tamamlanması zorunlu pay alım teklifinde bulunulacak

A+A-

 Carrefoursa Carrefour Sabancı Ticaret Merkezi A.Ş. 'nin Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınlanan açıklaması aşağıda bulunuyor:

Şirketimizin büyüme stratejisi gereği ve tüketicilere daha yakın ve daha kaliteli hizmet verebilmek adına; Şirketimiz ile Kiler Holding Anonim Şirketi, Nahit Kiler, Ümit Kiler, Vahit Kiler, Hikmet Kiler, Sevgül Kiler ve Denge Reklam San. ve Tic. Ltd. Şti. ("Satıcılar") arasında, toplam sermayesinin %15'i Borsa İstanbul A.Ş. nezdinde halka arz edilmiş olan Kiler Alışveriş Hizmetleri Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin Satıcılar'a ait olan Şirket toplam sermayesinin %85'ini temsil eden paylarının Şirketimizce satın alınması amacıyla 15/05/2015 Tarihinde Pay Alım Satım Sözleşmesi akdedilmiştir.

Pay Alım Satım Sözleşmesine göre, söz konusu hisselerin satın alma bedeli düzeltmeler hariç 429.574.000,00 TL'dir. Hisse devir bedeli pazarlık usulüyle belirlenmiş olup, bedelin tamamı hisse devrinin gerçekleşeceği kapanış günününde peşin olarak nakden ödenecekir.

Bu kapsamda, gerekli idari izinlerin alınması için, Rekabet Kurulu'na izin başvurusu yapılması dahil, resmi ve özel kurum ve kuruluşlar nezdinde iş ve işlemlerin başlatılmasına karar verilmiştir.

Devir işlemleri, gerekli onayların alınmasından sonra ve Pay Alım Satım Sözleşmesi'nde belirtilen ön koşulların yerine getirilmesinin akabinde gerçekleştirilecektir.

Hisse devrinin gerçekleşmesiyle birlikte Kiler Alışveriş Hizmetleri Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin yönetim kontrolü tarafımıza geçeceği için, hisse devir işlemlerinin tamamlanmasının ardından Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-26.1 sayılı Pay Alım Tebliği kapsamında zorunlu pay alım teklifinde bulunulacaktır. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.