Carrefoursa bölünme ayrıntılarını açıkladı

Carrefoursa bölünme ayrıntılarını açıkladı

Bu yıl 100 milyon liranın üstünde kar açıklayan şirket gayrimenkullerini değerlendirmek için kısmi bölünme ile yeni bir şirket kuracak

A+A-

Bu yıl 100 milyon liranın üstünde kar açıklayan şirket gayrimenkullerini değerlendirmek için kısmi bölünme ile yeni bir şirket kuracak. Şirket tarafından KAP'a gönderilen açıklama ve eklerine göre ADANABİR Gayrimenkul Geliştirme ve İşletme adlı yeni şirket 13 milyon 262 bin 693 lira sermaye ile kurulacak

Carreforusa'nın aktifinde yer alan 3.85 milyon lira değerindeki arazi ve arsa, 15.15 milyon lira değerindeki yeraltı ve yerüstü düzenleri ile 15.88 milyon lira değerindeki binalar yeni kurulacak ve Carrefoursa'nın yüzde 100 iştiraki olacak olan şirkete devredilecek. Devre konu taşınmazların Carrefoursa aktifinde 21.62 milyon lira birikmiy amortismanı bulunuyor.

Şirketten yapılan açıklamay göre sözkonusu ölünme kısmi bölünme ile gerçekleşecek ve sermaye artırımı veya azaltımı olmayacak

KAP'a gönderilen eklerde bölünmenin gerekçesi ile ilgili şu açıklama yapıldı: 

"Carrefoursa, 1991 yılında hipermarket ve süpermarket sektörüde hizmet vermek amacıyla kurulmuştur. Şirket 27 adet hipermarkete ve 311 adet süpermarkete sahiptir. Şirket aktifinde kayıtlı kısmı bölünmenin konusu teşkil eden gayrimenkulleri ayrı bir tüzel kişilik altında yönetmek, işletmek ve değerlemek istemektedir.

Böylelikle şirket asıl işine daha fazla odaklanacaktır. Gayrimenkulleri daha verimli hale getirmek ve gelişen, değişen piyasa şartları ile rekabet edebilmek için ayrı bir tüzel kişilik altında faaliyette bulunulması öngörülmektedir.

Kısmi bölünme yolu ile Adana'daki gayrimenkuller yeni kurulacak ADANABİR şirketi tarafından yönetilecektir. Böylelikle kısmi bölünme neticesinde ayrı bir finansal tablo elde edilecek ve elde edilen bu finansal tablolar ile yatırımcılar kredi verenler ve diğer ilgililer için karar almada yararlı bilgiler sağlanacaktır. Ayrıca, gelecekteki nakit akımlarını değerlendirmede varlıklar, kaynaklar ve bunlardaki değişiklikler ile işletme faaliyet sonuçları hakkında veriler elde edilmiş olacaktır"

 

 

CARFA HİSSE DETAY SAYFASI

CARFB HİSSE DETAY SAYFASI

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.