CarrefourSA'da ikinci halka arz hazırlığı

CarrefourSA'da ikinci halka arz hazırlığı

CarrefourSA'nın gelecek yıl ikincil halka arza gitmeyi planladığı iddia edildi.

A+A-

Perakende şirketi CarrefourSA'nın ikincil halka arza gitmeyi planladığı bildirildi. Halka arzın gelecek yıl olabileceği iddia edildi.

Bloomberg News'dan Ercan Ersoy'un haberine göre, adını vermeyen bir kaynak Carrefoursa'nın sahiplerinin ikincil halka arza gitmeyi planladığını söyledi.

Perakande şirketi CarrefourSA'nın sahipleri Fransız grup Carrefour SA ve Hacı Ömer Sabancı Holding AŞ. şirketin halka açık kısmını büyütmek istiyor. Konuyla ilgili bilgisi olan kaynak ikincil halka arz takvimi ile ilgili net bir karar alınmadığını söylerken bu halka arzın gelecek yıl olabileceğini ifade etti.

Carrefoursa 2014 yılında en azından 5 yıl sonra ilk defa kar yazmıştı.

Daha önce BloombergHT yayınına katılan Sabancı Holding Planlama, Raporlama ve Finansman Bölüm Başkanı Barış Oran, Carrefoursa'nın da Kordsa gibi yatırım yapılabilir hale gelmesini istediklerini söylemişti.

Oran, "Önümüzdeki birkaç yıl içinde halka arz çalışmalarının tamamlanması gerekir. Çünkü bizim de Sabancı Holding içinde önemli bir iskontomuz var. Bu iskontonun önemli nedenlerinden biri de şirketlerimizin halka açık olmaması. Bunları ne kadar hızlı elemine edersek Sabancı Holding hissedarı da bundan faydalanacaktır" ifadelerini kullanmıştı. 

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.