Carrefoursa'dan dev satış

Carrefoursa'dan dev satış

Carrefoursa, Maltepe/İstanbul'da bulunan taşınmazlarını 834.020.000,00-TL + KDV bedelle sattığını açıkladı

A+A-

Carrefoursa, Maltepe/İstanbul'da bulunan taşınmazlarını 834.020.000,00-TL + KDV bedelle Bakırköy Gayrimenkul Yatırım İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş'ye sattığını açıkladı. Satış bedelinin ortaklık ödenmiş sermayesine oranı yüzde 119, son mali tablodaki aktif büyüklüğüne oranı ise yüzde 28 düzeyinde.Açıklamada söz konusu satış ile şirketin 580 milyon TL kar elde ettiği ve satış gelirinin borçların azaltılmasında kullanılacağı belirtildi

Konu ile ilgili olarak şirketten KAP'a yapılan açıklama şu şekilde

Şirketimiz ile Bakırköy Gayrimenkul Yatırım İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş. (" Alıcı") arasında, Şirketimiz mülkiyetinde bulunan Cevizli Mahallesi, Tugay Yolu Caddesi, N 67, Maltepe/İstanbul'da yer alan, ilgili Tapu Sicil Müdürlüğü nezdinde, İstanbul ili, Maltepe ilçesi, Gülsuyu Mahallesi, G22-A-09-D-2-A pafta, 16212 ada, 11 parsel, A, B, C Bloklarda yer alan 1. ve 2 bağımsız bölüm numarası ile kayıtlı, Alışveriş Merkezi, Süpermarket, Depo ve Ofis nitelikli taşınmazlar'ın (" Taşınmazlar") tamamının Alıcı'ya devredilmesi amacıyla 14/05/2018 Tarihinde Gayrimenkul Satış Vaadi Sözleşmesi (" Sözleşme")  akdedilmiştir.

Söz konusu Taşınmazlar'ın satış bedeli, Sözleşme'ye göre 835.000.000,00 TL+KDV'dir. Sözleşme'ye göre; satış ve tapu devir işlemleri Rekabet Kurulu izninin alınmış olması koşulu ile, en geç 29.06.2018 tarihine kadar tamamlanacaktır. Bu kapsamda, gerekli iznin alınması için, Rekabet Kurulu'na başvurulmasına da karar verilmiş olduğunu kamuoyunun bilgilerine sunarız.

Etiketler : , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.