'Çekirdek göstergelerin ana eğilimi Nisan'da yükseldi'

'Çekirdek göstergelerin ana eğilimi Nisan'da yükseldi'

TCMB, Nisan ayı fiyat gelişmeleri değerlendirmesini yayınladı

A+A-

TCMB'nin Nisan ayı fiyat gelişmeleri değerlendirmesinde, çekirdek göstergelerin yıllık enflasyonunun Nisan ayında yükseldiği kaydedildi. 

Değerlendirmede, "Nisan ayında tüketici fiyatları yüzde 1,87 oranında artmış ve yıllık enflasyon 0,62 puan yükselerek yüzde 10,85 olmuştur. Enflasyondaki yükselişte petrol fiyatları ve Döviz kuru görünümüne bağlı olarak yükselen enerji ile temel mal grubu fiyatları etkili olmuştur. Temel mal enflasyonunda Türk lirasındaki birikimli değer kaybına paralel olarak alt gruplar genelinde artış gözlenmiştir. Diğer taraftan, gıda enflasyonu işlenmemiş gıda fiyatları öncülüğünde gerilemiştir. Hizmet grubu yıllık enflasyonu ise yatay bir seyir izlemiştir. Temel mal grubundaki gelişmelere bağlı olarak çekirdek göstergelerin yıllık enflasyonları ve ana eğilimleri yükselmiştir." ifadesine yer verildi. 


Etiketler : ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.