Çelik devi iflas erteleme istedi

Çelik devi iflas erteleme istedi

Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde yer alan Kürüm Demir ve Kürüm Pazarlama için mahkemeye başvuru yapıldı

A+A-

Temelleri bundan 40 yıl kadar önce atılan Kürüm Holding’e bağlı iki şirket için iflas erteleme başvurusu yapıldı. Başvurunun yapıldığı firmalardan Kürüm Demir, Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde yer alıyor. Şirketin, Türkiye’nin yanı sıra Arnavutluk’ta da yatırımları bulunuyor. Kürüm Holding’e bağlı tesislerde bini aşkın kişi çalışıyor.

Hürriyet’in haberine göre iflas erteleme başvurusu ile mahkemeye son giden firmalardan ikisi Kürüm Holding şirketleri oldu. Kürüm Demir Sanayi Dış Ticaret A.Ş ve Kürüm Pazarlama A.Ş için mahkemeye başvuru yapıldı. Dava, İstanbul Anadolu 2. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde görülüyor. Davanın ilk duruşması 8 Haziran günü görülecek.

Kürüm Demir, Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde yer alıyor. İSO’un son açıkladığı araştırmaya göre şirket 153. şırada yer alıyor. Kürüm Holding’in kurucusu Haşmet B. Kürüm, bir dönem Beşiktaş Kulübü yönetiminde de yer almıştı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.