Cemil Ertem'den dolar yorumu

Cemil Ertem'den dolar yorumu

Cumhurbaşkanı Ekonomi Başdanışmanı Prof. Dr. Cemil Ertem Dolar/TL'de 2.92 seviyesini çok rahatsız edici bulmadığını söyledi

A+A-

 

Cumhurbaşkanı Ekonomi Başdanışmanı Prof. Dr. Cemil Ertem, Bloomberg HT'de Finans Merkezi Programı'nda Gökhan Şen'in sorularını yanıtladı.

Ertem bugün açıklanan  tarım dışı istihdam verisinin ardından Fed'in seçimlere kadar faizleri yükseltmeyeceğini söyledi.
Ertem önümüzdeki dönemde dolarda sürekli bir değer kazancının devam edeceğini düşünmediğini söyleyen Ertem, "Tarım dışı verisiyle birlikte Dolar/TL'nin hafta başından itibaren toparlanacağını düşünüyorum, Türk Lirası'nda şu anki 2.92 seviyesi çok rahatsız edici değil. Ama burada önemli olan istikrarı yakalamak, ben hükümet değişikliğine bağlı olarak bu istikrarın yakalanacağını düşünüyorum" dedi.

Ertem Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun görevden ayrılmasının ardından ekonomi yönetiminde büyük değişim beklemediğini belirtti. Ertem "İsimler gidip gelebilir ama temel stratejinin değişeceğini düşünmüyorum. İsimler üzerinde tartışmak da doğru değil. Yeni hükümet ve yeni Başbakan'ın sorunsuzca seçileceğini ve ilerleyeceğini düşünüyorum" yorumunu yaptı.  

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.