Çemtaş, makas fabrikasını sattı

Çemtaş, makas fabrikasını sattı

Çemtaş Çayırova'da kurulu Makas Fabrikasının arsa, binalar ve diğer teferruatı ile bir bütün olarak sattı.

A+A-

Çemtaş Çayırova'da kurulu Makas Fabrikasının arsa, binalar ve diğer teferruatı ile bir bütün olarak sattı. Çemtaş tarafından KAP'a gönderilen açıklamaya göre 1 Ağustos'ta gerçekleşen 26 milyon 510 bin liralık satış işlemi tamamlandı ve bedeli nakit olarak tahsil edildi. Açıklamada, masraflar hariç 13 milyon 10 bin lira tutarındaki satış karının ne şekilde kullanılacağına yönetim kurulu daha sonra karar verecek. Satış bedeli Çemtaş'ın açıklanmış son mali tabloları itibarıyla, aktiflerinin yüzde 12.24'üne, ödenmiş sermayesinin ise yüzde 26.58'ine denk geliyor. 

Çemtaş açıklamasında satışın amacının, atıl maddi duran varlıkların şirketin mali bünyesini güçlendirmek üzere nakde dönüştürülmesi ve ekonomik faaliyetlerde daha etkin bir şekilde kullanılması olduğunu ve söz konusu taşınmazların esas faaliyetlerin yürütülmesine herhangi bir etkisi bulunmadığını belirtti.


Etiketler : , , , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.