Cenevre görüşmelerinde kriz

Cenevre görüşmelerinde kriz

Suriyeli muhalif temsilciler görüşmelerden çekilebilir

A+A-

Suriye muhalefetini Cenevre'deki barış görüşmelerinde temsil eden delegasyon, hükümetin isyancıların elindeki bölgelere yönelik bombardımanı hızlandırmaya ve kuşatma altındaki bölgelere insani yardımı engellemeye devam etmesi durumunda görüşmelerden çekilebilir.

Delegasyon koordinatörü Riad Hijab, internet üzerinden yaptığı açıklamada, Birleşmiş Milletler ve uluslararası baskı ile Suriye hükümetini bu "ihlalleri" sonlandırmaya zorlamadan, Suudi Arabistan'ın desteklediği muhalif grubun Cenevre'de kalmasının bir açıklaması olmayacağını belirtti.

Diğer yandan Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu dün yaptığı açıklamada, şartların karşılanmaması durumunda Suriye muhalefetinin istediği zaman Cenevre barış görüşmelerinden ayrılma konusunda serbest olduğunu söyledi.

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da basın toplantısında konuşan Çavuşoğlu, "Muhalefete görüşmelere başlamak ve devam etmek için şartlarını ortaya koymasını söyledik. Bunların uygulanmaması durumunda istedikleri zaman ayrılabilirler" dedi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.