CEO'lar global ekonomide yavaşlama bekliyor

CEO'lar global ekonomide yavaşlama bekliyor

PwC raporuna göre CEO'ların yüzde 53'ü global ekonomide yavaşlama bekliyor. Bu oran anketin yapıldığı 2012'den bu yana en karamsar sonuç. Oran geçen yıl yüzde 29'du.

A+A-

PwC tarafından Davos'ta bugün başlayacak Dünya Ekonomi Forumu öncesinde yayınlanan rapora göre, dünya genelinde CEO'ların yüzde 53'ü global  ekonomik büyümenin bu yıl yavaşlamasını bekliyorlar. Bu oranı geçen yıl  yüzde 29 seviyesindeydi.

PwC anketinin bu yıl ortaya koyduğu sonuç, anketin yapılmaya  başlandığı 2012'den bu yana görülen en yüksek karamsarlığa işaret ediyor.

Ankete katılanların yüzde 27'si gelecek 12 ayda şirketlerin  büyüme görünümlerine "çok güvendiklerini" ifade ettiler. Geçen yıl  bu oran yüzde 35 seviyesindeydi.

83 ülkeden 1.581 CEO'nun katıldığı ve Eylül-Ekim 2019 arasında  yapılan anket, ABD ile Çin arasındaki ticaret anlaşmasının izalanması Brexit gibi belirsizliklerin azalmasını dikkate almıyor.

PwC raporunda bu yıl global büyümenin yüzde 2,4'e yavaşlayabileceği tahmini de yer aldı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.