Cevahirlerin miras kavgası adliyelik

Cevahirlerin miras kavgası adliyelik

İbrahim Cevahir'in kızı Aysun Cevahir Greenall, mirastan pay istemesi üzerine ağabeyinin kendisini darp ettiğini iddia ederek savcılığa suç duyurusunda bulundu

A+A-

Cevahir Holding'in kurucusu İbrahim Cevahir'in 5 ay önce vefat etmesinin ardından kızı Aysun Cevahir Greenall, mirastan pay istemesi üzerine ağabeyinin kendisini darp ettiğini iddia ederek savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelen Greenall, İstanbul Cumhuriyet Savcılığına ifade vererek, ağabeyi Yusuf Cevahir'den şikayetçi oldu.

Adliye çıkışında gazetecilere açıklama yapan Greenall, babasının vefatının ardından kardeşleri arasında miras kavgaları başladığını kaydederek, "Ağabeyim Yusuf Cevahir, hisselerimi vermeyecekmiş. Paranın kontrolü ondaymış. Beni odasına kilitledi ve tartakladı, tehdit etti. Odadan kurtulduğum zaman direkt can güvenliğimin sağlanması için buraya, savcılığa koştum" dedi.

Greenall, şirket hisseleri üzerinde sadece abilerinin imza yetkisi olduğunu iddia ederek, ailede miras kavgalarının kendisinin hisselerini istemesiyle başladığını söyledi.

Şirketin yatırımları hakkında bilgi sahibi olmadığını belirten Greenall, şöyle devam etti:

"Biz altı kardeşiz. Mirasımızın büyük bir bölümü zaten şirketin üzerinde. Şirketin imza yetkisi de ağabeylerimde. Anlaşamıyoruz. Bana bir şey sorulmuyor. Yatırımlar yapılıyor haberim yok. Paralar nerelere, nasıl gönderilmiş, evraklar verilmiyor. Bilgi almaya çalıştığımda ise tehdit ediliyorum. Tamamen tehdit ve baskı altındayım. Şirkette genel müdür yardımcısı olarak geçiyorum. Nerelere ne kadar para harcanıyor bilgim olmuyor. Arkamdan toplantılar yapılıyor, haberim olmuyor. Bütün çocuklar aynı hisseye sahip. Üç bayan, üç erkek hisse sahibi. Tabii bir hisse de ölen abimin çocuklarına ait. Toplamda 6 hisse sahibi var. Herkesin anlaşamadığı noktalar var."

"Can güvenliğim yok"

Babası öldükten sonra kardeşler arasında miras paylaşımının yapılmadığını aktaran Greenall, amacının kendi payına düşeni almak olduğunu söyledi.

Greenall, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği dilekçede, babasının ölümünden sonra ağabeyi Yusuf Cevahir ile arasında şirketin yönetimi konusunda ihtilaf çıktığını ifade ederek, ağabeyinden evrakları istemek için şirkete gittiğini, burada ağabeyinin kendisini tehdit ederek, şiddet uyguladığını savundu.

Ağabeyinden şikayetçi olan Greenall, can güvenliği olmadığını ifade ederek, 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlemesi Kanunu'ndaki tedbirlerin uygulanmasını istedi.

Savcılığa yaptığı şikayet üzerine Şişli Asayiş Büro Amirliği'nde de ek ifadesine başvurulan Greenall, çağrı üzerine koruma ve sığınma evi talebi olmadığını, gerektiğinde savcılığa müracaatta bulunarak çıkartacağını kaydetti.

Greenall'a koruma talebine ilişkin İstanbul Valiliği'ne başvurması gerektiği, herhangi bir tehdit ve acil durumda polisi arayabileceği bildirildi.

Cevahir Hoding'den açıklama

Aysun Cevahir Greenall'ın miras ve darp iddialarına ilişkin Cevahir Holding'den yazılı açıklama yapıldı.

Greenall'ın, holdingin Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Cevahir'e yönelttiği suçlamaların asılsız olduğuna vurgu yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Aysun Cevahir Greenall’ın Cevahir Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Cevahir'e yöneltmiş olduğu suçlamaların tamamının asılsız olduğunu basın ve kamuoyuyla paylaşmak isteriz. İş, siyaset ve sivil toplum kuruluşlarında önemli görevlere sahip olan Cevahir Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Cevahir, görevlerini uzun yıllardır büyük başarılarla yürütmektedir. Basın ve kamuoyu nezdinde bu tip asılsız suçlamalarla yer almak kendisi ve holding için üzüntü vericidir. Aysun Cevahir tarafından yönlendirilen tüm suçlamalar asılsız olup, Türkiye Cumhuriyeti'ne büyük hizmetleri olan Cevahir Holding'in ve Cevahir Ailesi’nin bu tip suçlamalarla yüz yüze kalması elem vericidir. Konu edilen miras suçlamalarıyla ilgili hukuki süreç devam etmekte olup, kardeşler arasında hiçbir uzlaşmazlık bulunmamaktadır."

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.