CHP: AKP ile bir araya gelmeyeceğiz

CHP: AKP ile bir araya gelmeyeceğiz

CHP Sözcüsü Koç, AKP ile hükümeti kurmak için bir araya gelemeyeceklerini daha önce açıkladıklarını belirterek, bu sözlerinin hâlâ geçerli olduğunu söyledi

A+A-

CHP Sözcüsü Haluk Koç, AKP ile hükümeti kurmak için bir araya gelemeyeceklerini daha önce açıkladıklarını belirterek, bu sözlerinin hâlâ geçerli olduğunu söyledi.

Parti Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen Koç, "Bu sonuçlardan sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP, hükümeti kurabilecek en önemli siyasi aktör haline gelmiştir. CHP her türlü sorumluluğu üstlenmeye hazırdır... AKP ile bir araya gelemeyeceğimizi propaganda döneminde açıkladık, bu açıklamalar geçerlidir" dedi.

Koç, "AKP şu an itibariyle iktidardan millet tarafından düşürülmüştür" dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın seçim döneminde AKP eş genel başkanı gibi davrandığını ve cumhurbaşkanlığı makamını siyaseten meşruiyeti tartışılan bir makam haline getirdiğini belirten Koç, "Bundan sonra süreç parlamenter demokratik teamüller yolunda yürümek zorunda" dedi.

Yapılan genel seçimin kesin olmayan sonuçlarına göre Türkiye genelinde oyların tamamına yakınının sayımının ardından AKP yüzde 40.8, CHP yüzde 25.1, MHP yüzde 16.4 ve seçim barajını geçen HDP de yüzde 12.9 oy aldı.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.