CHP, AKP'nin teklifine evet diyecek

CHP, AKP'nin teklifine evet diyecek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP’nin sunduğu “dokunulmazlık” teklifine “evet” diyeceklerini açıkladı.

A+A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP'nin sunduğu “dokunulmazlık” teklifine “evet” diyeceklerini açıkladı.
Kemal Kılıçdaroğlu, CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın sunduğu Tarafsız Bölge’de gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili sundukları teklifin AKP tarafından kabul edilmediğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, “AK Parti’nin anayasa değişikliği teklifine ‘evet’ diyeceğiz” dedi.
Kılıçdaroğlu, “Bu kararla AKP’nin ikiyüzlülüğünü göstermek isyoruz” ifadesini kullandı.
CHP lideri, AKP’nin teklifinin Anayasa’ya aykırı olduğunu belirtirken, “Teklife ‘evet’ demezsek AKP bu durumu istismar edecek” diye konuştu.
Kılıçdaroğlu konuşmasına şöyle devam etti:
"İstismar yapılmasını engel olmak için 'evet' diyoruz. Anayasaya aykırı halkı kandırmaya yönelik bir düzenleme geliyor. Bu hükümete ve aldığı kararların hiçbirine güvenmiyorum. Yargılanan milletvekilleri haklarını savunabilirler. Halkı kandırmaya yönelik teklife her şeye rağmen evet diyeceğiz.
Korkacak bir şeyimiz yok, hiç kimsenin dokunulmazlığı olmasın. Bir bedel ödenecekse demokrasi adına onu ödeyeceğiz. Meclis'e polisin girmesi doğru değildir. Meclis Başkanı'nın buna izin vereceğine inanmıyorum.”
 


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.