CHP, bant daraltması sonrası kendi VPN uygulamasını yayınladı

CHP, bant daraltması sonrası kendi VPN uygulamasını yayınladı

CHP Gençlik Kolları, Taksim'deki bombalı saldırının ardından sosyal medyanın bant daraltmasıyla kullanılamaz hale getirilmesinden sonra 'CHP VPN' uygulamasını duyurdu. Uygulamanın parolası 'iktidar' olarak belirlendi.

A+A-

CHP Gençlik Kolları, İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırının ardından sosyal medyanın 'bant daraltma' uygulamasıyla kullanılmaz hale getirilmesinden sonra 'CHP VPN'i duyurdu.

Birgün'ün haberine göre CHP Gençlik Kolları’nın sitesinde kullanıma sunulan dosyanın parolası ‘iktidar’ olarak belirlendi. Bir 'openvpn' dosyası olan uygulamayı kullanmak için ‘openvpn connect’ uygulamasının indirilip dosyanın uygulamaya tanıtılması gerekiyor.

İstanbul’un en işlek caddelerinden biri olan İstiklal Caddesi’nde 13 Kasım’da gerçekleştirilen bombalı saldırının ardından Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, (RTÜK) patlamaya ilişkin yayın yasağı getirmişti. Karar, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın başvurusu üzerine alınmıştı. 'Dezenformasyonu önlemek' iddiasıyla 'bant daraltma' politikasına gidilmiş, sosyal medya platformlarına erişilememişti.

Siber güvenlik ve internet gözlemevi NetBlocks’un aktardığına göre patlamanın ardından Twitter, Instagram, YouTube ve Facebook’a erişim kısıtlanmıştı.

Birçok yurttaş haber almak için VPN kullanmak zorunda kalmıştı.

DW Türkçe, bant daraltması uygulaması sonrası Türkiye'de VPN kullanımı yüzde 853 artmıştı.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler