CHP-İYİ Parti ittifakında son durum: 27 ilde iş birliği yapılacak

CHP-İYİ Parti ittifakında son durum: 27 ilde iş birliği yapılacak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yerel seçimde yapacakları iş birliğine dair açıklamalarda bulundu.

A+A-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yerel seçimde yapacakları iş birliğine dair açıklamalarda bulundu. Kameraların karşısına birlikte geçen iki lider, 27 ilde iş birliği yapacaklarını duyurdu. Akşener'in "Sonuçlar inşallah iyi olacak" ifadesine Kılıçdaroğlu, "Evet, iyi olacak" diyerek destek verdi.

CHP ile İYİ Parti arasında süren iş birliği görüşmeleri, yerel seçimlere üç aydan az bir süre kala tamamlandı. Son görüşmeyi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener gerçekleştirdi.

İki lider, 27 ilde iş birliği yapılması konusunda mutabakata vardıklarını açıkladı.
İSTANBUL, ANKARA, İZMİR'İN İLÇELERİNDE ADAYLIKLAR

İş birliği görüşmeleri sırasında kulislerde bazı büyükşehir ve ilçeler öne çıkmıştı. Bahsi geçen şehirlerde partilerin anlaşmazlık yaşadığı ileri sürülmüştü.

Liderlerin açıklamasıyla birlikte bu şehirlerin akıbeti de belli oldu. İki parti arasında yapılan ittifak anlaşmasına göre İstanbul'da, 25 ilçede CHP, 4 ilçede İYİ Parti, 10 ilçede ise her iki parti de aday gösterecek.

Ankara'da 4 ilçede CHP, 4 ilçede İYİ Parti adayları desteklenirken, 17 ilçede ise her iki parti aday gösterecek.

İzmir'de 23 ilçede CHP'nin, 2 ilçede İYİ Parti'nin adayları desteklenecek. 5 ilçede ise her iki partinin de adayı seçimlere katılacak.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.