CHP seçim bildirgesini açıladı

CHP seçim bildirgesini açıladı

Ak Parti'den sonra CHP de seçim bildirgesini açıkladı

A+A-

AK Parti'den sonra Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) de ATO Congresium'da partisinin seçim bildirgesini açıkladı.

CHP bildirgesine göre, hanelere 360 TL kira ve fatura desteği geliyor. 16,7 milyon kişi ve 3,5 milyon haneye sosyal destek verilecek ve kadınlara 400 lira kreş desteği sağlanacak. CHP bildirgesine göre, askerdeki gençlere 360 lira destek verilecek. Buna ek olarak öğrencilere çantalar, kalemler, kitaplar ve defterler devletten verilecek.

İşte Kılıçdaroğlu'nan ağzından seçim bildergesinde öne çıkanlar

-Siyasi ahlak yasasını çıkaracağız. Siyaseti kirlilikten kesinlikle arındıracağız. Bu ülkeye sözüm söz birinci sınıf demokrasiyi getireceğiz.

-12 Eylül askeri darbesinin mirası olan darbe yasalarını tümüyle ortadan kaldıracağız.

-Yüzde 10 seçim barajını kaldıracağız.

-Milletin vekillerini liderler değil milletin kendisi seçecek. Lider sultasına son vereceğiz. Türkiye'de lider sultası olmayacak artık.

-Yaklaşık 5 milyon yurttaşımız yurdışında yaşıyor oy kullanıyor yurtdışındaki yurttaşlarımız da kendi milletvekillerini TBMM'ye gönderecekler.

-Adli kolluğu getireceğiz. Hakça sorgulamalar olacak.

-Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunu, hakimler kurulu, savcılar kurulu olarak ikiye ayıracağız, ayrı bütçeleri olacak. Adalet Bakanı ve Adalet Bakanlığı Müsteşarı'nın kurulu etkilemesini kaldıracağız. Avukatları ve savcıları, iddia makamı ile savunmayı aynı düzlemde karşılıklı oturtacağız, eşitleyeceğiz.

-Medyayı özgür kılacağız medya üzerindeki bütün baskıları kaldıracağız.

-Kuvvetler ayrılığı ilkesini eksiksiz yürürlülüğe koyacağız. İktidar yasama organını ve yargıyı baskı aracı olarak görmeyecek. Parlamenter sistemi güçlendirerek yolumuza devam edeceğiz.

-Hiç kimsenin inancına siyasal düşüncesine müdahale etmeyeğiz.

-Kürt sorunu konusunda en sağlıklı çözümler üreten söylemlerinde en namuslu parti CHP'dir. Bu sorunu çözerse CHP çözer. Sorunu çözmek için 4 koşulu milletin önüne koydum. Samimi ve dürüst olacaksın, gizli kişisel bir ajandan olmayacak, millete hesabını veremeyeceğin angajmanlara girmeyeceksin dedik, TBMM'ye bilgi vereceksin dedik. Hiçbirisini dinlemediler. Kanın akmadığı herkesin barış türküleri söylediği yaşanacak bir Türkiye'yi biz inşa edeceğiz sizin yüzünüzden.

-Ülkemizin uluslararası alanda ciddi bir rekabet gücüne kavuşması gerekiyor. Türkiye'nin ekonomik alanda güçlenmesi gerekiyor. Önce üreteceğiz sonra hakça bölüşeceğiz. Katma değeri yüksek ürün üretmek zorundasınız cep telefonları gibi. Üniversiteleri birer bilgi üretim üssü haline getirirseniz Türkiye'yi bilgi toplumuna taşırsınız.

-12 Eylül darbesi ürünü olan YÖK'ü kaldıracağız.

-Her üniversite kendi yöneticisini kendisi seçecek.

-Her yıl en az 15 bin üniversite mezununu çeşitli branşlarda yurtdışına doktoraya göndereceğiz.

-Eğitim sistemini ideolojik prangalardan kurtaracağız. Bir yılı okul öncesi olmak üzere zorunlu eğitimi 13 yıla çıkaracağız.

-İşsizlik en temel sorun. İş garantili eğitim bütün organize sanayi bölgelerin yatılı meslek liseleri olacak çocuklar orada okuyacak sanayide stajını yapacak mezun olunca işi hazır olacak.

-Teşvik sistemini yeniden ele alıp şekillendireceğiz. Bölgesel teşvikten çok sektörel teşviğe önem vereceğiz.

-Vergi borcu olmayan KOBİ'ler ödedikleri vergi ve sigorta primi kadar 1 yıl süreyle 0 faizli kredi alacaklar. Katme değer yüksek ürün üretiyorlarsa çok değerli bir teşvik yapacağız. Türkiye'de üretim istihdam artacak. Kayıtdışı istihdam azalacak.

-Sosyal devleti güçlendireceğiz. 17 milyon yoksul vatandaşıma sesleniyorum. Birileri köşeyi döndü birileri açlıktan öldü. 17 milyon kişi yaşanacak bir Türkiye'de 'Ben yoksul değilim' diyecektir. Sözüm söz namus sözü, 4 yılda Türkiye'de yoksul kalmayacak.

-11 milyon emekli dinlesin. Size Ramazan Bayramında ve Kurban Bayramında birer maaş ikramiye vermek benim boynumun borcudur. Çalışan emekli kardeşime sesleniyorum senin emekli aylığından kesilen yüzde 15 vergiyi kaldıracağım.

-Aile sigortasını getireceğim. Hiçbir ailenin geliri 720 liranın altında olmayacak.

-Kamuda çalışan 800 bin taşeron işçisi var. CHP iktidarında taşeron işçisi diye bir kavram olmayacak. Tamamınızı kadrolu olarak işe başlatacağız. CHP iktidarında çağdaş köleliğe izin vermeyeceğiz.

-Asgari ücret net bin 500 lira olacak. Ev kirası ödüyorsunuz bunlar lüks konut yapıyorlar.

-Türkiye'ye dünyaya sözüm arsa payı alınmayacak ayda 277 lira sabit taksitle 70 metrekarelik ev yapacağım.

-Çiftçiye verilen mazot bir buçuk liraya düşürülecek. Hiçbir şeker fabrikasını özelleştirmeyeceğim.

-Faizlerin en az yüzde 80'ini sileceğiz kalan borcu yeniden yapılandıracağız. Olmaz diyen varsa karşıma çıksın istediği alana davet ediyorum onu. Bunun devlete bir kuruş yükü yoktur.

-Devletteki kurumların tamamının güçlü olmasını istiyoruz. Siz kalkıp Merkez Bankası'na müdahale ederseniz, BDDK'ya müdahale ederseniz orada demokrasi yok demektir. Vergi denetimini silah olarak kullanmayacağız. Beni eleştirdin diye ertesi gün iş adamının önüne 50-60 tane vergi müfettişi göndermeyeceğiz.

-Meclis İç Tüzüğü'nü değiştireceğiz. Kesin Hesap Komisyonu oluşturacağız başkanı muhalefet partisinden olacak. Çünkü biz korkmuyoruz.

-CHP iktidarında Esnaf Bakanlığı'nı göreceksiniz.

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.