CHP yemin töreninde yok

CHP yemin töreninde yok

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın bugün Meclis'teki yemin törenine katılmayacağını açıkladı.

A+A-

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı seçilen Tayyip Erdoğan'ın seçim sonrasında başbakanlık ve siyasi parti başkanlığı görevini sürdürerek anayasayı ihlal ettiğini savunurken, Erdoğan'ın bugün Meclis'teki yemin törenine katılmayacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı için 10 Ağustos'ta yapılan seçimi kazanan Erdoğan'ın bu tarihten sonra başbakanlık ve AKP genel başkanlığı görevini sürdürmesi bazı hukukçular tarafından anayasanın ihlali olarak değerlendirilmiş, CHP bu gerekçeyle Anayasa Mahkemesi'ne başvuru yapmıştı.

AKP'nin dün gerçekleştirilen kongresinde genel başkanlık görevini Ahmet Davutoğlu'na devreden Erdoğan bugün olağanüstü toplanacak TBMM Genel Kurulu'nda mazbatasını aldıktan sonra ant içerek, cumhurbaşkanlığı görevine başlayacak.

Yüksek Seçim Kurulu cumhurbaşkanlığı seçimlerinin kesin seçim sonuçlarını 15 Ağustos günü açıklarken, o tarihten sonra sonuçların Resmi Gazete'de yayınlanmaması muhalefet tarafından eleştirilmişti. YSK'nın kesin sonuçları Resmi Gazete'nin bugünkü mükerrer sayısında yayımlandı.

CHP belediye meclisi üyelerinin eğitimine ilişkin bir toplantıda konuşma yapan Kılıçdaroğlu, "Anayasayı açıkça çiğneyen birisinin anayasaya sadakat yemini ne kadar inandırıcıdır. Yalana tanıklık etmeyeceğim. Bir yalana tanıklık etmek yalanı meşrulaştırmak anlamına gelir. Erdoğan'ı eleştireceksiniz, sonra gideceksiniz Meclis'e onun yalanına meşruiyet kazandıracaksınız, bu CHP'nin kabul edeceği birşey değildir" dedi.

Seçilmiş cumhurbaşkanının partisiyle ilişiğinin kesilmesi gerektiğini savunan Kılıçdaroğlu, "Bu anlayışı kabul etmiyorum... Anayasa der ki yargı kararları kesindir... Bu zihniyette birinin cumhurbaşkanı koltuğuna oturması Türkiye için züldür" dedi. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.