CHP'nin başına sürpriz isim

CHP'nin başına sürpriz isim

CHP ve Ankara kulisleri genel başkanlık yarışında ortaya çıkan sürpriz bir isimle çalkalanıyor.

A+A-

CHP ve Ankara kulisleri genel başkanlık yarışında ortaya çıkan sürpriz bir isimle çalkalanıyor. CHP'nin başına Selin Sayek Böke mi geliyor? İddiaya göre olağan kurultayda Kemal Kılıçdaroğlu'nun yerine CHP'nin başına 'Selin Sayek Böke geçecek.

Selin Sayek Böke şu anda CHP'de genel başkan yardımcısı konumunda. 7 Haziran seçimlerinde CHP'ye ivme kazandıran ekonomik söylemler onun imzasını taşıyor. Ödüllü bir ekonomist olan Selin Sayek Böke, ABD'de IMF ve Dünya Bankası'nda 10 yıl çalıştı.

Selin Sayek Böke'nin CHP'ye hızlı girişi gibi yükselişinin de hızlı olacağı konuşuluyor. Önce PM üyesi sonra da ekonomiden sorumlu genel başkan yardımcısı olan Böke, şimdi de derinden derine genel başkanlığa hazırlanıyor. Selin Sayek Böke hem ekonomist oluşu hem de sarışınlığı nedeniyle eski Başbakan Tansu Çiller'e benzetiliyor. 

Selin Sayek Böke hakkındaki Ankara kulisini Sabah Gazetesi yazarı Mahmut Övür aktardı. İşte Övür'ün yazdıkları;

"Seçim süreçlerinde özellikle eski merkez medyanın sık ve özel yer verdiği Böke'yle ilgili siyasi beklentiler de bu nedenle bir hayli yüksek. Böke'nin de Çiller gibi uzun yıllar önceden siyasete hazırlandığı anlaşılıyor. Henüz işaret verilmiş değil ama şu ana kadar ortaya çıkan adaylarla kıyaslandığında şansı yüksek. Geriye bir tek zamanlaması kalıyor. Eğer şu ana kadar ortaya çıkan adaylar imza toplamayı başaramazlarsa ki öyle görünüyor, 6 seçim kaybeden Kılıçdaroğlu karşısında Böke, CHP olağan kurultayında en güçlü aday olur." 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.