Çift motorlu Tesla Model 3’ün özellikleri ve fiyatı açıklandı

Çift motorlu Tesla Model 3’ün özellikleri ve fiyatı açıklandı

Elon Musk, kısa bir süre önce siparişlere açılması beklenen çift motorlu Model 3 hakkında bazı teknik detayları Twitter üzerinden açıkladı. Atılan tweetler aracın bazı teknik özelliklerinin yanı sıra fiyatı hakkında da bazı bilgilere yer veriyor.

A+A-

Elon Musk’ın paylaştığı tweetlere göre çift motorlu ve 4 tekerden çekişli Model 3, 0’dan saatte 96 kilometre hıza 3 buçuk saniyede ulaşabilecek. Saatte 250 kilometre hıza kadar hız yapabilecek aracın, tam dolu batarya ile yaklaşık 500 kilometre yol alacağı belirtiliyor.

Bir önde bir arkada olmak üzere çift motora sahip olacak araçta motorlardan biri güç verirken, diğeri performansı optimize etmek için çalışacak. Bunun yanı sıra motorlardan birinin bozulması takdirde aracın yine normal bir şekilde çalışacağı söyleniyor.

Tekerlekler, boyalar gibi tüm benzer maliyetler dahil 78 bin dolar fiyat etiketine sahip olacak performans paketi Model 3’te, Autopilot özelliğinin yer alması için ek bir ücret ödenmesi gerekecek. Elon Musk, aracın fiyatının BMW M3 ile aynı olduğunu fakat yüzde 15 daha performanslı olduğunu öne sürüyor. Sınıfındaki diğer araçları da yeneceğini belirtiyor.

AWD ve performans paketi olmak üzere ikiye ayrılacak olan çift motorlu Model 3’ün AWD paketi ise, yukarda özelliklerini belirttiğimiz performans paketine göre daha da düşük olacak.

Tam dolu batarya ile performans paketinde olduğu gibi 500 kilometre yol gidebilecek olan AWD paket Model 3, 0’dan saatte 96 kilometre hıza 4 buçuk saniyede ulaşabilecek. Araç maksimum saatte 225 kilometre hıza yükselebilecek. Bu paketin fiyatı ise Autopilot özelliği olmadan 54 bin dolar şeklinde olacak.

Araçların müşterilere ne zaman ulaşacağı henüz net olarak bilinmiyor. Fakat AWD paket Model 3’ün, performans paketi Model 3’ten daha önce -Temmuz ayında- teslim edilmeye başlancak. Performans paket Model 3 için ise biraz daha beklenmesi gerekecek. (shiftdelete.net)

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.