Çiller'in oğlu güneşe yatırım yapıyor

Çiller'in oğlu güneşe yatırım yapıyor

Tansu Çiller'in oğlu Berk Çiller'in ortağı ve CEO'su olduğu şirket güneş enerjisine yatırımlarını artırıyor

A+A-

İnşaat, turizm, gayrimenkul yatırım gibi sektörlerde 19 şirketiyle 35 yıldır faaliyet gösteren Marsan Marmara Holding, rotayı güneş enerjisi sektörüne çevirdi.

Holding CEO’su Berk Çiller, “Verimli, kaliteli, katma değeri yüksek güneş enerjisi panellerini üretme stratejisiyle yola çıktık” dedi. Berk Çiller, eski başbakanlardan Tansu Çiller’in oğlu. Tansu Çiller ve eşi Özer Uçuran Çiller, Marsan Marmara Holding’in kurucu ortakları.

Gebze İMES Organize Sanayi Bölgesi’nde, Temmuz 2016 tarihinde seri üretime geçecek olan fabrika, yılda 270 megavat üretim kapasitesiyle mono, poly, bi-facial ve çift çamlı güneş enerjisi panellerinin üretimini yapacak. Marsun güneş enerjisi panellerine, yurtdışından siparişlerin geldiğini kaydeden Berk Çiller şöyle devam etti:

“Bir yılı aşkın süredir, Hollanda, Çin, Tayvan’dan gelen uzmanlarımızla çalışmaya devam ediyoruz. Temmuz ayında faaliyete geçecek olan fabrikamıza, Amerika, Avrupa, Avustralya, Afrika ülkelerinden sipariş alıyoruz. 4 kıtadan aldığımız siparişle, hemen hemen bu yılın ve gelecek yılın kapasitesini doldurmak üzereyiz.”

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.