Çimsa'da hedef fiyat 19 TL

Çimsa'da hedef fiyat 19 TL

Zirat Yatırım Çimsa'nın ilk çeyrek bilançosunu incelediği raporunda şirketin hisseleri için tavsiyesini EKLE hedef fiyatı 19 TL olarak korudu

A+A-

Zirat Yatırım Çimsa'nın ilk çeyrek bilançosunu incelediği raporunda şirketin hisseleri için tavsiyesini EKLE hedef fiyatı 19 TL olarak korudu.

Ziraat Yatırım'ın Çimsa raporu şu şekilde:

"Çimsa'nın net dönem karı 1Ç2015'te bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %20,0 oranında artarak 42,7mn TL'ye yükselmiş ve 33mn TL olan beklentimizin üzerinde gerçekleşmiştir. Beklentimizdeki sapma satış gelirlerinin beklentimizin üzerinde seyretmesi nedeniyle gerçekleşmiştir.

Çimsa'nın 2015 yılının ilk çeyreğindeki satış gelirleri bir önceki yılın aynı çeyreğe göre %4,2 oranında artış kaydederek 235mn TL olarak gerçekleşmiştir. Satış gelirlerinin 1Ç2015'te destekleyen ana unsur yurtdışı satış gelirlerinin %75 gibi yüksek bir oranda artış göstererek 91mn TL'ye yükselmesi olmuştur. Yurtiçi satış gelirleri ise kötü hava koşulları nedeniyle talep tarafında zayıf bir görüntü çizmiş ve %17 azalışla 144mn TL olarak gerçekleşmiştir.

Çimsa'nın brüt karı ise satış gelirlerindeki artışa karşın 1Ç2015'te bir önceki yılın aynı dönemine göre yatay kalmış ve 58,4mn TL olarak gerçekleşmiştir. Diğer taraftan esas faaliyetlerden net kur farkı gelirleri 6,1mn TL olarak gerçekleşmiş ve diğer faaliyet gelirlerinin 6,5mn TL artması sonrasında Şirket'in net faaliyet karı ise %13,3 oranında artarak 51,6mn TL olarak gerçekleşmiştir.

Şirketin brüt kar marjı ilk çeyrekte %25,8'den %24,9'a gerilerken FAVÖK marjı da %26,3'ten %24,9'a gerilemiştir. Marjlarda kaydedilen bu düşüşlerde yurtiçi düşük talebe bağlı olarak artan ihracat etkili olmuştur. Şirketin net kar marjı ise 1Ç2014'te %15,8 iken 1Ç2015'te kur farkı gelirlerinin etkisiyle %18,2 olarak gerçekleşmiştir.

İlk çeyrekte mevsimsel etkilerden dolayı düşük seyreden yurtiçi satışların ardından önümüzdeki dönemde talebin normale döneceğini ve güçlü iç talebin devam edeceğini düşünüyoruz. Buna ilaveten Çimsa'nın %51 oranında pay sahibi olduğu Afyon Çimento'nun 165mn USD'lık yatırımı sonrasında klinker üretim kapasitesinin 6,5mn tona çıkacak olması da FAVÖK marjlarına olumlu katkı yapmasını beklemekteyiz. Ayrıca düşen enerji fiyatları da maliyetleri azaltıcı etki yapacaktır.

Çimsa hisseleri ile ilgili önerimizi "EKLE" olarak koruyor ve herhangi bir güncellemede bulunmuyoruz. "

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.