Çimsa'da hedef fiyat yükseldi

Çimsa'da hedef fiyat yükseldi

Oyak Yatırım, Çimsa için hedef fiyatını yükseltti, tavsiyesini devam ettirdi

A+A-

Oyak Yatırım, Çimsa için hedef fiyatını 17,3TL'den 18,1TL'ye yükseltti. Oyak Yatırım, konu ile ilgili  raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"CIMSA ikinci çeyrekte 87mn TL net kar açıkladı. Açıklanan kar  piyasa beklentisi olan 76mn TL’nin üzerinde geldi. %37.6 olan FAVÖK  marjı 2008’den bu yana en güçlü çeyreklik marj oldu. Gelirlerdeki %6  büyümeye rağmen maliyetlerdeki %4’lük düşüş net karda %37 büyüme  sağladı. İç Pazar çimento satışları Ocak-Mayıs döneminde %10 aşağıda  olmasına rağmen Çimsa’nın ilk yarı satış hacmi geçen senenin aynı  dönemine göre aynı seviyelerde kaldı. Şirket, yılın ikinci yarısında yeni kapasitelerin ve politik belirsizliğin fiyatlar üzerinde baskı yapabileceğini belirtti. Karlılık beklentilerimizde yukarı revizyonlar sonrasında hedef fiyatımızı 17.3TL’den 18.1TL’ye yükseltiyoruz. Cimsa için Endekse Paralel Getiri tavsiyemizi devam ettiriyoruz. 2. Çeyrek  sonuçları hisse performansını olumlu etkileyecektir." 

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.